Muşa, martor în procesul poliţiştilor corupţi

Fratele primarului din Vărădia, condamnat pentru contrabandă cu ţigări, se întoarce în sala de judecată, de data aceasta în calitate de martor. Numele său şi al primarului Dan Muşa au fost rostite de mai multe ori în procesul în care cinci poliţişti de frontieră sunt judecaţi pentru infracţiuni la regimul vamal.

Ultimii martori audiaţi în dosarul în care Marcel Tiucă, Alin Munteanu, Sorin Brebu, Alexandru Creţa şi Nicolae Ciublea sunt judecaţi pentru că au sprijinit gruparea infracţională condusă de Florian Halăs au confirmat că inculpatul Tiucă a primit şpagă. “Am fost de faţă când a luat 2.000 de euro de la Halăs”, a spus unul dintre martori.

Dacă toată lumea era pregătită de judecarea fondului cauzei, adică de ultimul termen de judecată, procurorul DIICOT a solicitat audierea unui nou martor. Este vorba despre Paul Cornel Muşa, cel după care au fost trase mai multe focuri de armă în timp ce conducea un tractor a cărui remorcă era ticsită cu ţigări de contrabandă. Mai mult decât atât, Marcel Tiucă a primit pe telefonul mobil un mesaj cu textul “Am fost mai şmecher decât tine”, semnat “Serviciile Secrete Dan Muşa”, imediat după ce dispozitivul instalat la frontieră pentru depistarea contrabandiştilor fusese furat.