Excluderea lui Torma din PNL, o interpretare bazată pe mândrie și orgolii?! „Marcel Vela este campion la întâlniri cu adversarii”

Rezultatele obținute la alegerile europarlamentare de PNL în Moldova Nouă, dar și „pasele intenționate date la adversari” l-au determinat pe senatorul Marcel Vela să treacă la măsuri radicale.

Unul dintre cei vizați să fie exclus din partid, în urma hotărârii luate ieri, de Biroul Permanent Județean al PNL Caraș-Severin, este primarul de la malul Dunării, Adrian Torma.

Luat ca din oală, după un concediu în care a sărbătorit 20 de ani de căsnicie alături de soția sa, Torma afirmă că nu știa că ar fi fost subiectul principal al discuțiilor din interiorul PNL: „Nu știu ce s-a discutat la ședința Biroului Politic, pentru că, din fericire pentru mine, am fost plecat din țară, într-un concediu cu soția, pentru că am avut și un motiv special: să sărbătorim 20 de ani de căsnicie! Și spun de această perioadă frumoasă pentru a se-nțelege că eu, în momentul în care am ales să vin în Partidul Național Liberal, m-am gândit la o relație pe termen lung cu acest partid, pentru că mă identific cu mentalitatea și cu principiile de dreapta, cu crezul din 1923. Nu știu dacă mulți dintre colegi au înțeles acest lucru când am ajuns eu în PNL”.

Natura relației dintre doi oameni este definitorie în depășirea (sau nu a) primului hop

Șeful administrației de la Moldova Nouă spune că, într-un parteneriat, ar trebui să existe o discuție în prealabil pentru a elimina cauzele eșecului și a îmbunătăți relația. Deci clar exclude ideea bagajelor făcute la ușă, însoțite de bilețelul de rămas-bun și îi reamintește președintelui său că, în Moldova Nouă, stânga a fost dezbinată în momentul în care cetățenii au votat omul, nu partidul: „Pe mine mă surprinde decizia sau ce s-a discutat, dacă s-a discutat așa ceva în Biroul Permanent, pentru că de asta am adus aminte de cei 20 de ani de căsătorie. Într-o relație, într-un parteneriat există și momente mai plăcute, dar și cele mai puțin plăcute și nu la un prim așa-zis eșec sau cum interpretează președintele nostru, Marcel Vela, care știe și fotbal, știe și politică, știe și business, le cam știe pe toate, că s-a jucat greșit la Moldova Nouă. În Moldova Nouă, există o cultură de stânga, la majoritatea alegerilor și doar în 2008 și 2016 la alegerile locale cetățenii au ales altceva, au ales dreapta, dar au ales oamenii: pe domnul Chisăliță și pe mine”.

CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT. Primarul Torma, dat afară din PNL! „Voi vota întotdeauna împotriva celor care dau intenționat pase la adversari!”

Edilul-șef așteaptă o informare oficială în privința excluderii lui și le reamintește colegilor săi că numărul de voturi al PNL-ului, în orașul pe care-l conduce, a început să crească datorită prezenței lui la butoanele administrației publice locale: „Probabil că voi fi informat într-o formă oficială de către domnul președinte sau de către colegi de-ai mei cu ce s-a discutat. Până atunci, eu rămân membru al Partidului Național Liberal, un membru, poate, un pic atipic față de cum erau obișnuiți colegii mei și domnul președinte. Pentru că, în momentul în care eu am ajuns în Partidul Național Liberal Moldova Nouă, noi adunam undeva la 200 de voturi, din 7.000-8.000 de voturi. Acum, și în momentele grele, adunăm 800-900 de voturi, semn că prezența mea la Moldova Nouă a schimbat un pic viziunea legat de ceea ce-nseamnă dreapta, în general”.

Torma afirmă că schimbările de mentalitate nu se produc cu una, cu două și că, în pasele date greșit adversarilor, nu-l întrece niciunul pe Marcel Vela: „Schimbările de mentalitate, schimbările de abordare nu se fac de pe o zi pe alta! Se fac în timp și se fac cu multă muncă, cu mult sacrificiu și cu multă răbdare. Și dacă, pe undeva, pasele date greșit la adversari pot fi interpretate ca discuții ale mele cu membrii de la alte partide, cred că nu există niciunul care să fie mai campion la întâlniri cu adversarii noștri politici decât președintele nostru, Marcel Vela, care, în decursul anilor, de când face politică, cu siguranță s-a întâlnit cu foarte mulți dintre ei”.

Primarul mai subliniază că decizia de a-l trimite la plimbare din PNL are la bază mândria și orgoliul președintelui PNL Caraș-Severin, care nu e obișnuit cu transparența și deschiderea: „E o interpretare bazată pe mândrie și orgoliu a președintelui PNL Caraș-Severin, care nu a fost obișnuit cu o abordare mai transparentă și mai deschisă, așa cum am avut eu”.