„Exces de zel” din partea funcționarului care a marcat 52 de arbori pentru tăiere în stațiunea Băile Herculane

Consilierii locali din partea PNL au cerut lămuriri astăzi, într-o ședință extraordinară de Consiliu Local, desfășurată în Băile Herculane, cu privire la marcarea a peste 50 de arbori care ar fi urmat să fie tăiați de către administrația publică locală. Primarul Cristian Miclău a dat asigurări că nu vor fi tăiați arborii marcați, cu excepția a doi dintre ei, care sunt un real pericol.

În semn de protest, consilierul liberal Doru Coșei nu a dorit să se așeze pe scaun pe parcursul întregii ședințe.

„Nu este normal să se facă o asemenea marcare, cel care a întocmit un asemenea raport trebuie să-și asume vina, ar trebui să îl demiteți, domnule primar! M-am interesat la Ocolul Silvic. Este vorba de 52 de arbori, aș fi vrut să ne explice funcționarul Primăriei de ce s-a făcut marcarea, pe ce criterii?”, a răbufnit Doru Coșei.

În replică, primarul Miclău a răspuns că într-adevăr domnul Cârjan a fost delegat să marcheze copacii care ar pune în pericol siguranța cetățenilor, însă din exces de zel a marcat un număr exagerat de copaci. „A fost delegat din partea Primăriei, dar nu să marcheze toți pomii”, a spus Miclău.

„Dacă a greșit, a dat dovadă de exces de zel, cum spuneți, acum noi solicităm acțiunea de demarcare a copacilor. Suportă acum domnul Cârjan costul demarcării?”, a întrebat consiliera Mariana Molnar.

„Până la urmă am identificat doi arbori care prezintă pericol și care pot duce la prăbușirea zidului de sprijin din zona cinematografului și căderea acestuia peste clădirile adiacente. Zidul fisurat vizibil confirmă acest lucru. Nu am fost înștiințați că în fapt au fost marcați mai mulți arbori decât este necesar și vă asigurăm că nu vom proceda la tăierea acestora”, a menționat Cristian Miclău.

Edilul mai spune că au fost mai multe cereri din partea unor cetățeni pentru tăierea de arbori din fața caselor, dar se va face o anchetă riguroasă și, dacă prezintă pericol, se va da curs solicitărilor.

Primarul din orașul-stațiune Băile Herculane a mai spus consilierilor că era bine dacă făceau sesizările la Primărie, în loc să-și expună nemulțumirile pe Facebook, astfel că poate s-ar fi încheiat neînțelegerile mai repede.

CITEȘTE ȘI: Ruptură totală în PNL! Un primar a intrat în dizgrația consilierilor locali ai propriului partid!