EVENIMENT. Muntele Mic, luat cu asalt! Număr record de turişti în primul weekend din 2018!

Sfârșit de săptămână foarte aglomerat pe Muntele Mic! 6 ianuarie 2018 a fost, foarte probabil, cea mai aglomerată zi din istoria acestui loc! Aproximativ 900 de mașini erau staționate pe drum și în parcare, iar ca număr de turiști estimarea depășește 2500!

„Ne cerem scuze că nu am făcut față unui asemenea aflux, dar în același timp ne simțim onorați și stimulați în a investi în continuare la Muntele Mic. Poate vi se pare puțin ce s-a făcut aici, dar să știți că totul este făcut de privați, nu avem un bec în stațiune, apă, canalizare, salubrizare, drumuri în stațiune etc. Singura subvenție este de la Consiliul Județean Caraș-Severin în alimentarea cu electricitate a noului Telescaun Vâlsanul și a zonei respective. Totul e făcut din banii noștri, ai celor care au investit aici”, se arată pe pagina de facebook Muntele Mic Online.

Investitorii așteaptă de la primarul comunei Turnu Ruieni, un bun cunoscător și iubitor al muntelui, mai multă deschidere. „Știm că s-a implicat deja în niște proiecte guvernamentale și sperăm să facă în sfârșit ceva pentru munte, să ne ajute pentru că Muntele a supraviețuit pentru că toți am pus suflet. Avem șanse să facem din acest loc din Banatul de Munte un loc decent. Mai sunt multe de făcut, dar suntem pe drumul cel bun și reușita noastră depinde de prezența dumneavoastră. În viitorul apropiat va creşte mult capacitatea de transport, parcarea, vor apărea alte 3 apreskiuri. Indiferent câți bani are un investitor, reușita depinde de returnarea investiției, altfel nu are nici sens și nici viață”, se arată pe Muntele Mic Online.

De la primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Mărălescu, am aflat că administrația publică locală așteaptă finanțarea proiectului de alimentare cu apă a stațiunii și de introducere a rețelei de canalizare.

„Avem depuse pe programul PNDL 7 proiecte. Dintre acestea aștept finanțarea și semnarea contractului pentru introducerea rețelei de canalizare, cu o valoare aproximativă de 10.000.000 de lei, și pentru rețeaua de apă, de 6.000.000 de lei. Eu sper că vom primi această finanțare, pentru că dosarele sunt depuse, am obținut toate avizele inclusiv de la Agenția Națională de Arii Protejate”, spune șeful administrației publice locale din Turnu Ruieni, Mihai Mărălescu.

Acesta a mai adăugat că, după ce vor fi încheiate cele două proiecte de dezvoltarea infrastructurii, va începe demersurile pentru declararea zonei Muntele Mic ca Stațiune Montană. „Noi trebuie să parcurgem pas cu pas pe Muntele Mic, eu îmi doresc să putem obține această acreditare pentru că atunci s-ar deschide mult mai multe uși, am putea să obținem mai ușor fonduri europene pentru dezvoltarea turismului. Îmi doresc să introducem și un iluminat public pe Munte, iar în următoarele luni Primăria va achiziționa un tractor cu remorcă pentru a putea colecta gunoiul de pe Munte, pentru că în prezent proprietarii de pensiuni își rezolvă această problemă. Atunci vom anunța un program ca, la început de săptămână, după ce turiștii coboară de pe Munte, toți proprietarii să aducă sacii de gunoi în zona parcării pentru a putea fi ridicați de angajații Primăriei”, a mai menționat Mihai Mărălescu, primarul comunei Turnu Ruieni.

foto: Muntele Mic Online

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/