Aleşii locali din Caransebeş nu mai ştiu cine şi ce a votat!

Veșnica problemă a parcărilor din zona centrală a municipiului Caransebeș a fost adusă în discuție de către consilierii social-democrați şi în cadrul ultimei ședințe extraordinare de Consiliu Local, prima din 2018. Şi iar a ieşit cu tam-tam!

La punctul „Diverse“, grupul PSD, prin vocea consilierului Valentin Dascălu, l-a întrebat pe primarul Felix Borcean de ce la ședința cu locatarii din zona Halici le-a justificat oamenilor că din cauza PSD nu se montează bariera pentru parcarea de reședință.

„Domnule primar, nu puteți da vina pe noi pentru că dumneavoastră ați majorat prețul. Noi, dacă ne-am opus la ședința ordinară, a fost pentru dublarea prețului la parcarea din zona centrală de la 1 leu la 2 lei pe oră. De ce spuneți la oameni că noi suntem de vină? M-au sunat oameni care au participat la întâlnirea cu dumneavoastră și mi-au spus ce ați argumentat… Nu este normal să spuneți că noi suntem împotriva cetățeanului!”, a declarat Dascălu.

În replică, Felix Borcean a precizat că, într-adevăr, a avut o întâlnire cu cetățenii de la blocurile de pe Halici și el nu a făcut altceva decât să spună adevărul, că proiectul de hotărâre a fost respins din cauza votului negativ dat de consilierii PSD.

„Ați avut de aprobat un regulament de funcționare a parcărilor. Erau foarte multe puncte din acel regulament de citit. Ce spuneți dumneavoastră, că ați respins partea cu 2 lei pe oră la parcările din centru, era deja vot din luna iulie a anului trecut. Cum regulamentul a fost îmbunătățit cu această hotărâre de a acorda, contra unui abonament, parcările de pe Halici proprietarilor de apartamente, pentru că și așa Primăria le-a demolat garajele, el trebuia aprobat de către Consiliul Local. Doar că grupul PSD nu l-a aprobat! Ce ați fi dorit să le spun oamenilor care au fost revoltați că și ei trebuie să plătească 2 lei pe oră, la fel ca un șofer care parchează în centru? Le-am spus adevărul, domnilor consilieri!”, a răspuns Felix Borcean.

Consilierii PSD au continuat discuțiile, spunând că ei nu-și aduc aminte să fi votat regulamentul în iulie 2017 cu 2 lei pe oră parcarea centrală și că, cel mai probabil, este o neînțelegere: una este parcarea de reședință și alta este parcarea publică contra cost. Aleșii locali au promis că ei vor reveni cu o propunere în plenul Consiliului Local, care va cuprinde atât propuneri pentru parcarea de reședință, cât și pentru parcarea din parcul Teiuș.

Felix Borcean a continuat să le explice că a avut întâlniri cu proprietarii de apartamente de pe Halici, care au fost de acord ca abonamentul anual pentru parcarea de reședință să fie stabilit la prețul de 240 de lei, bani care vor fi investiți de Primărie în dotarea cu o barieră cu telecomandă, disponibilă doar pentru cei aproximativ 30 de proprietari de apartamente.

Până când va fi aprobat regulamentul, agenții de la Poliția Locală au primit ordin, s-a mai spus în şedinţă, ca proprietarii care-și parchează mașinile în zonă să nu fie amendaţi dacă sunt prinși că nu au tichetul de parcare plătit. Cu toate astea, consilierii PSD au atenţionat conducerea administrației locale că vor veni cu un cetățean de 60 de ani care locuiește la blocurile de pe Halici care va face dovada că a fost amendat cu 300 de lei pentru că nu și-a plătit tichetul de parcare.