Eveniment editorial de suflet pentru iubitorii fotbalului: „Marcel Răducanu – talent, fenomen şi legendă”

received 564561502013064
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Una din marile vedete ale fotbalului românesc din ultimii 50 de ani a fost prezentă astăzi la Reșița, cu ocazia prezentării cărții „Marcel Răducanu – talent, fenomen şi legendă”. Fost jucător al echipei Steaua, din perioada 1972-1981, Marcel Răducanu a rămas în Germania Federală, în timpul unui turneu cu Naționala României, fiind condamnat în contumacie la 5 ani și opt luni pentru dezertare, întrucât avea gradul de căpitan în Armata Română.

Lansarea cărții la Reșița se datorează faptului că Marcel Răducanu a debutat în Divizia A, în Valea Domanului împotriva CSMR, într-un meci disputat în urmă cu 49 de ani și pe care steliștii l-au pierdut cu 0-2!

Despre fotbalistul și omul Marcel Răducanu, despre vremurile de glorie din urmă cu jumătate secol, au vorbit autorul cărții, George Coca-Lob, vedeta zilei, Marcel Răducanu, dar și gazdele întâlnirii fără de care evenimentul de la Reșița nu ar fi fost posibil: Ion Borduz și primarul comunei Dognecea, Remus Rof.

marcel raducanu lansare

„Eu sunt unul dintre marii fani ai lui Marcel Răducanu. Sunt acel adolescent care, atunci când Marcel juca fotbal, eram în galeria Stelei cu un steag roş-albastru pe care scria «Mamă, iartă-mă, îl iubesc mai mult pe Marcel Răducanu decât pe tine.» Eu l-am divinizat şi, dacă vă vine să credeți, am plâns în momentul în care am aflat că el a refuzat să vină în țară, cum se spunea la vremea respectivă.”, a mărturisit emoționat George Coca-Lob.

carte marcel raducanu

Deși avea o vârstă fragedă, primarul comunei Dognecea a spus că era fan Steaua tocmai datorită fotbalului etalat de Marcel Răducanu. „A fost un model pentru toți cei care băteau mingea pe stradă și voiau să ajungă fotbaliști. Abia așteptam să-l vedem jucând la televizor în echipa Steaua sau în Națională. Driblingurile lui și jocul de plăcere ne fascina pe toți. Parcă venea din altă lume și poate chiar așa era că nu degeaba ziariștii străini i-au zis «Maradona din Balcani»”, a opinat primarul Rof.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Alături de Marcel Răducanu s-au aflat foști mari fotbaliști, precum Belodedici, Goanță, Dumitriu IV, Doru Plăvițiu, Rocco Sandu și mulți alții.

„Am debutat la nivelul Diviziei A, la Reșița. A fost atunci 2-0 pentru gazde. Ulterior n-am mai avut şansa să ajung la Reşiţa. Da, acela a fost primul meu meci pentru Steaua, din păcate am pierdut, dar asta nu contează. Acum îmi desfăşor activitatea în Germania, de 28 de ani am o şcoală de fotbal acolo. Am înfiinţat-o în 1994, chiar în timpul Campionatului Mondial din Statele Unite, unde ai noştri au jucat foarte bine. De atunci mă ocup de aceşti copii care au drag de fotbal, vor să joace şi încerc să-i ajut cât pot.”, a spus fostul stelist.

marcel raducanu

Referindu-se la fotbalul reșițean de astăzi, Marcel Răducanu și-a exprimat regretul pentru situația în care a ajuns acesta: „E mare păcat, pentru că totuși Reşiţa e un club cu renume, care ar trebui să joace cel puțin în Liga a doua, dacă nu chiar în Liga I. Eu nu știu ce se întâmplă aici la nivel de de conducere și n-aş vrea să spun acum ceva ce poate că n-ar trebui să spun. Microbiştilor le adresez îndemnul să fie alături de echipă și de club. Sper să promovați int Liga a doua. V-o doresc din toată inima.”

Toți cei care au venit la lansarea cărții și au dorit să fie în continuare alături de Marcel Răducanu l-au însoțit pe acesta la Dognecea, la Pensiunea „Colț de Rai”, unde discuțiile s-au purtat în jurul unui pahar cu vin.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/