,,Europa este pentru România o discuție pentru bani!”

Deși imaginea României este terfelită în mai toată presa din Europa, europarlamentarii care ne reprezintă la Bruxelles spun că sunt tratați cu respect, la fel cum este tratată și țara.

Europarlamentarul Traian Ungureanu a explicat de ce este important pentru o țară ca România să facă parte din UE. ,,Din toate direcțiile ne pândesc crizele și de aceea este bună Uniunea Europeană. Acum e timpul pentru oricine să înțeleagă de ce este bine să fii în Uniunea Europeană și de ce nu ar fi fost bine să rămânem afară. Cred că nu avem nicio contrazicere în acest sens, iar prin urmare Europa este pentru România o discuție pentru bani, nu are sens să ne ascundem! Cred că și noi o știm, și ei o știu, dar UE este mai mult decât atât! E un fel de a fi împreună în aceeași civilizație, de a evita sau de a bloca pe cât posibil amenințările cu revenirea la barbarie, așa cum o vedem în Ucraina, în Orientul Mijlociu, așa cum o vedem pe linia Mediteranei, foarte aproape de noi. Suntem o țară frumoasă și foarte prost plasată. Mi-ar fi plăcut să fim Andorra, dar suntem plasați în așa fel încât suntem foarte aproape de toate crizele majore pe care le trăiește lumea astăzi”, a spus europarlamentarul la Bruxelles pentru www.expressdebanat.ro.

Revenind însă la Caraș-Severin, acesta a precizat că este un județ care merită mai multe fonduri europene. ,,Este un loc care, poate, nu s-a înfruptat destul din tot ceea ce înseamnă Europa. Cred că întâlnirea noastră de aici a fost o dovadă de civilizație, de oameni care au stat împreună, au gândit împreună și nu au găsit pricină”, a declarat Traian Ungureanu.

În ceea ce privește MCV-ul, de care România nu a scăpat nici până la acest moment, europarlamentarul este de părere că ,,legea aplicată prin înșurubare forțată nu e întotdeauna un succes. Din punctul acesta de vedere, vremea MCV-ului a trecut. Cu sau fără MCV, nu sunt sigur că lucrurile s-ar schimba în mod dramatic”.

Europarlamentarul Traian Ungureanu a primit la Bruxelles vizita unei delegații din Caraș-Severin. Deplasarea s-a întins pe parcursul a trei zile și a constat în deplasarea la Parlamentul European, locul din care se dă ora exactă pentru toate dezbaterile legate de proiectele de lege ce urmează a fi adoptate pentru Uniunea Europeană.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/