„Calitatea democrației românești va crește odată cu expunerea la bunele practici europene!”

Parlamentarul Valeria Schelean a stabilit o strategie comună cu europarlamentarul Traian Ungureanu astfel încât mai mulți primari și aleși locali să poată vizita centrul democrației europene.

Calitatea democrației românești se va îmbunătăți cu cât vom fi expuși mai mult la bunele practici europene, cu cât ne vom însuși mai mult valorile europene și vom reuși să transmitem aceste valori democratice în fiecare segment al societății, este de părere parlamentarul cărășean.

„Plecând de la aceste principii, am gândit, împreună cu europarlamentarul PPE Traian Ungureanu, un program de vizite la Bruxelles, cu scopul de a familiariza cât mai mulți români cu mediul democratic din Parlamentul European. Prima vizită în Belgia s-a adresat unui număr de primari, consilieri locali și județeni din Caraș-Severin, dar și unor reprezentanți ai mass-media locale, prilej cu care oamenii politici și jurnaliștii au putut să înțeleagă mai bine funcționarea instituțiilor europene”, a precizat Valeria Schelean.

Parlamentarul crede că în condițiile unei democrații alterate în România, orice expunere la adevăratele valori și practici democratice este ca o gură de aer proaspăt. România are nevoie de politicieni care să înțeleagă în primul rând ce este democrația și ce înseamnă funcționarea corectă a instituțiilor statului. „Doresc să îi mulțumesc încă o dată colegului meu Traian Ungureanu, dar și colegilor de delegație pentru o experiență agreabilă și vreau să-i asigur că voi fi pentru ei, de fiecare dată, un partener și un aliat în ceea ce privește consolidarea drepturilor și libertăților fundamentale, a statului de drept și a unei societăți deschise și optimiste”, a concluzionat Schelean.