Euro falşi plasaţi în barurile din Oraviţa

explo 1000x200

Poliţiştii au reţinut doi tineri suspectaţi de falsificare de monedă şi punere în circulaţie de monedă străină falsificată.

Poliţia oraşului Oraviţa a fost sesizată în urmă cu patru zile de personalul unui bar din oraş cu privire la faptul că o persoană a plasat mai multe bancnote de 50 euro ce par a fi false. Deplasaţi la faţa locului, oamenii legii au identificat un bărbat de 27 ani, care „avea asupra sa trei bancnote de 50 de euro ce prezentau suspiciuni de falsificare, motiv pentru care cercetările au fost extinse de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate”, după cum precizează poliţiştii.

„Verificările efectuate au indicat faptul că bărbatul ar mai fi plasat, anterior identificării, 17 bancnote contrafăcute tot în cupiura de 50 de euro, bani ce ar fi fost aduşi din Italia de o altă persoană. În urma investigaţiilor a mai fost identificat un alt bărbat, de 25 de ani, bănuit de implicare în activitatea infracţională”, a explicat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Cei doi suspecţi au fost prezentaţi procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, care a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monedă străină, punere în circulaţie de monedă străină falsificată şi înşelăciune. Ambii vor fi cercetaţi sub control judiciar.

banner 970 x 250