În urma unui articol publicat recent de Express de Banat în care se vorbea despre modalitatea prin care ofițerii DGA au monitorizat activitatea din universitatea reșițeană, unul dintre profesorii menționați a ales să facă anumite precizări legate de calitatea sa în întregul demers anticorupție.
La începutul săptămânii, Express de Banat a publicat o informație potrivit căreia Direcția Generală Anticorupție a monitorizat activitatea din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița cu mult înainte de perchezițiile din 2015. Ofițerii DGA ar fi avut informații că în UEM există cadre didactice care redactează lucrări de licență sau dizertație pentru studenți în schimbul unor sume de bani. În dosarul din 2012 este menționat și numele lui Eugen Răduca. Profesorul spune că a fost chemat la sediul DGA pentru niște discuții. „În anul 2012 am fost convocat, în calitate de martor, în același interval de timp, cu alte circa 20 de cadre didactice și alți câțiva zeci de studenți din UEM Reșița, la compartimentul DGA (Direcția Generală Anticorupție) din Reșița, unde am purtat discuții, cu personalul specializat al instituției mai sus numite, pe tema unor declarații și înregistrări telefonice existente acolo, referitoare la o paletă largă de fapte și presupuse fapte, petrecute în spațiul UEMR”, susține Răduca într-un drept la replică transmis redacției.
Mai mult, profesorul universitar susține că unele informații pe care le dețineau ofițerii DGA nu ar fi corespuns realității și că cei care au sesizat Direcția Anticorupție ar fi făcut-o cu rea credință. „Concret, referitor la cele întâmplate, menționez că multe din afirmațiile prezentate în documentele ce mi-au fost aduse la cunoștință la DGA, conțineau falsuri și erori grosolane, precum cele de nume, alocări greșite ale studenților pe programe de studiu, asocieri greșite ale cadrelor didactice pe materii și ani de studiu, ceea ce m-au condus la concluzia că, sesizările, care au stat la baza întocmirii materialele respective, au fost întocmite cu rea credință. Toate acestea, sunt convins, au fost percepute, în mod similar, și de personalul de specialitate din DGA, motiv pentru care s-a luat decizia despre care s-a amintit în articolul respectiv, cea de NUP, chiar în anul 2012. Cu observația că deja am oferit o serie de detalii apropiaților, încă din acea perioadă, îmi exprim disponibilitatea de a prezenta în continuare amănunte referitoare la cele sintetizate mai sus”, a conchis Eugen Răduca.