Eugen Băleanu: Îmi voi juca șansa pentru Primăria Moldova Nouă!

Candidat în 27 septembrie 2020 pentru fotoliul de primar al orașului de la Dunăre din partea Partidului Verde, când s-a clasat pe locul trei în preferințele electoratului, omul de afaceri Eugen Băleanu reintră în competiție. De data aceasta într-un unu la unu cu liberalul Ion Chisăliță.

Băleanu este cel care, la un moment dat, le-a propus liberalilor o alianță care să aibă un candidat comun: Ion Chisăliță. Pe scena politică locală s-au întâmplat însă multe, iar cei doi au ajuns să fie contracandidați. N-a câștigat niciunul dintre ei, Adrian Torma fiind preferat de majoritatea celor ce au ieșit la vot. Cum instanța supremă a decis însă că frauda constatată de Biroul Electoral Central există, Chisăliță și Băleanu primesc încă o șansă. Dintre cei doi se va alege viitorul primar al orașului Moldova Nouă.

Băleanu nu a comentat decizia instanței, dar spune că se pregătește să intre din nou în competiție. „Așteptăm motivarea Înaltei Curți pentru a vedea exact în ce modalitate se vor relua alegerile. Dacă legiuitorul ne trimite din nou în fața cetățenilor, vom merge fără doar și poate, îmi voi juca șansa așa cum am făcut-o întotdeauna. E o șansă importantă pentru mine și pentru Partidul Verde, dar deocamdată trebuie să așteptăm deoarece nu știm cum va arăta motivarea finală, nu știm care e situația lui Adrian Torma, a candidaților PSD – Pro România. E prematur să vorbim despre alianțe și alte aspecte acum”, a declarat Eugen Băleanu pentru expressdebanat.ro.