„Am fost ultracorect, ultracinstit”. Prima reacție a lui Nicolae Robu în scandalul falșilor funcționari din primărie

Nicolae Robu
banner publicitar

Fostul edil local al Timișoarei salută demersul instituțiilor statului în cazul angajărilor suspecte care s-au făcut în mandatul său, la primărie. Nicolae Robu spune și că a declarat mereu că are încredere în colaboratori, dar și că: „nu garantez decât pentru mine”. 

Vă reamintim, două angajate ale Primăriei Timișoara, care sunt cercetate de procurori în urma unei plângeri depuse de primarul în funcție, Dominic Fritz, pentru implicarea într-o schemă de fraudare a concursurilor de angajare, au încheiat cu procurorii DNA acord de recunoaștere a vinovăției.

Atât Elena Daniela Adam, cât și Bianca Simona Vetrovetz au fost condamnate la câte un an de închisoare cu suspendare după ce au recunoscut că, la cererea șefei de la Resurse Umane, Rodica Aurelian, au scris lucrările a cinci, respectiv nouă candidați agreați. Printre beneficiarii falsurilor a fost Florin Răvășilă, fostul director al Direcției Clădiri, Terenuri si Dotări Diverse – I Est în administrația Robu, și Călin Popescu, consilier superior la Evidența Populației.

CITEȘTE ȘI: Florin Răvășilă, fost director în PMT, trimis în judecată de DNA

„Am salutat și salut orice demers al instituțiilor statului de identificare – demonstrare de nelegiuiri și de pedepsire a făptașilor, indiferent cine sunt ei, spre exemplu: responsabili sau simpli angajați în administrația Robu, responsabili sau simpli angajați în administrația Fritz, în frunte cu chiar șeful acesteia, primarul Fritz, care, cercetat în peste 10 dosare penale fiind – da, acesta este adevărul, adevăr despre care, foarte curios, nimeni nu zice nimic! -, cel puțin de declarații în fals și uz de fals în dosarul de candidatură se face indubitabil vinovat, lucru extrem de ușor de verificat, doar dosarul acela mai există; dar, se face vinovat, la fel de clar, de mult mai multe! În ce mă privește, am declarat mereu că am încredere în colaboratori – de altfel, fără încredere, este imposibil de colaborat -, dar, nu garantez decât pentru mine. Ba mai mult, am mai spus mereu că dacă aflu că cineva din echipa mea – indiferent cine! – comite ilegalități, eu personal îl dau pe mâna DNA. Și l-am dat fără menajamente pe fostul meu consilier personal și apoi director de patrimoniu, Florin Răvășilă! Regret că cele două doamne -Adam Elena Daniela și Vetrovets Bianca Simona – nu mi-au spus de îndată, atunci, mie, ce au fost puse să facă! Au greșit și acum plătesc!”, a transmis Nicolae Robu printr-un comunicat de presă.

Fostul primar al Timișoarei îndreaptă un comentariu și înspre actuala administrație condusă de Dominic Fritz.

„Vreau, însă, să semnalez nesimțirea USR-istă, manifestă o dată-n plus, în contextul apărut. S-au năpustit toți fanaticii lipsiți total de scrupule, de ideea de corectitudine, de cinste, de dreptate și adevăr, să mă împroaște pe mine cu noroi, deși în dosar se precizează clar că eu am acționat fără vinovăție! Nu la fel stau, însă, lucrurile, la angajarea de către Administrația Fritz a «grădinarei șefă» și a unei duzini de alți membri ai clientelei usr-iste, când sunt probe clare de implicare de la vârf în organizarea concursurilor conexe, concursuri declarate ilegale și anulate ca atare de taman instanțele de judecată! Cei pe care-i acuz de nesimțire se comportă ca și cum aceste lucruri nu s-ar fi întâmplat! Ce oameni sunt aceștia, stimați timișoreni?! Închei, reiterând: eu, personal, am fost ultracorect, ultracinstit, în tot ce-am făcut și mă uit senin, oricând, în ochii oricui!”, a încheiat fostul primar.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru între USR și PNL, la Timișoara. „Păreați un lider reformist, domnule Nica”