Scandal monstru între USR și PNL, la Timișoara. „Păreați un lider reformist, domnule Nica”

Echipa PNL Timis dupa depunerea candidaturilor la alegerile locale in 2020
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

USR-iștii lui Fritz aruncă bomba: unul dintre foștii funcționari de la Primăria Timișoara suspectați că ar fi fost angajat prin trucarea concursului, în administrația Robu, este astăzi șeful Corpului de control al președintelui CJ Timiș. 

Este vorba despre Călin Gheorghe Popescu, despre care Ruben Lațcău, viceprimarul USR al Timișoarei, spune că a fost angajat în primărie „în urma unei lucrări scrise de nora sa, care tocmai ce și-a recunoscut vinovăția și a fost condamnată pentru acest fals”. Astăzi, Călin Popescu este consilier superior la CJ Timiș, la Compartimentul corp de control al președintelui. În altă o ordine de idei, Călin Popescu este soțul lui Carmen Popescu, vicepreședinte PNL Timiș.

În context, Ruben Lațcău îl acuză pe Alin Nica de faptul că a angajat în Consiliul Județean Timiș, instituție pe care o prezidează, „un fals funcționar public”.

„(…) Domnule Alin Nica, dacă nu v-a zis domnul Robu la ospățul de weekendul trecut, vă zic eu acum: șeful corpului de control de la instituția pe care o conduceți e un fals funcționar public! Cum se poate ca aparatul dumneavoastră de control să fie condus de un falsificator? Cum puteți avea încredere că-și face treaba, când acel funcționar nu și-a putut nici măcar scrie lucrarea? A fost nevoie de scrisul nurorii pentru a fi angajat în primărie. Îl mai țineți în funcție doar fiindcă e liberal de-al dumneavoastră? Dar pe domnul Lulciuc, declarat incompatibil de ANI, îl mai țineți în Consiliul Local? Rămâne lider de grup al PNL un consilier ce-a făcut afaceri chiar cu societățile Timișoarei?”, a scris Ruben Lațcău pe Facebook.

Lațcău continuă cu mesajul către Alin Nica: „Când ați apărut pe scenă, păreați un lider reformist, domnule Nica. Un lider care se va debarasa de oamenii și metehnele trecutului. Dar în acești ani v-ați înconjurat de dubioșii și corupții dumneavoastră și, acolo unde mai erau câteva locuri libere, i-ați împrumutat pe cei din timpul domniei domnului Robu.”. 

Călin Popescu, voiaj prin toate instituțiile cheie din Timiș

În 2020, Călin Popescu era angajat șef al corpului de control al prefectului de Timiș, la acea dată, Liliana Oneț, susținută de PNL. Popescu venise în clădirea Palatului Administrativ prin transfer de la Evidența Populației din cadrul Primăriei Timișoara, unde era încadrat în funcția de consilier superior.

Astăzi, Popescu s-a mutat câteva birouri mai încolo, în cealaltă aripă a Palatului Administrativ de pe bulevardul Revoluției. La CJ Timiș.

„Domnul Călin Popescu a fost transferat la Consiliul Județean Timiș de la Instituția Prefectului județului Timiș, cu evaluări profesionale de “foarte bine”. Nici la momentul transferului și nici în prezent, Consiliul Județean Timiș nu a fost sesizat de nicio instituție abilitată cu privire la o posibilă vinovăție a domnului Călin Popescu. Până în prezent, în cadrul Consiliului Județean Timiș acesta și-a respectat în totalitate atribuțiile de serviciu.”, a declarat Loredana Lungu, purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, la solicitarea expressdebanat.ro.

CITEȘTE ȘI: USR pune tunurile pe Nicolae Robu, „cel pentru care propriul ego nemărginit a născut monștri de corupție”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/