„Eu nu am știut, nu știu, nu am citit cu atenție legea! Ce, trebuie să știu eu absolut tot?”

dunca

Explicații ridicole ale lui Romeo Dunca după ce încercarea de demitere a managerului Spitalului Județean de Urgență Reșița a eșuat din nou lamentabil.

Penibilul atinge cote maxime în cabinetul președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, locul unde se pun la cale combinațiile și aranjamentele care numai la dezvoltarea județului nu duc. Consiliul de Administrație de la Spitalul Județean i-a făcut încă o dată pe plac lui Romeo Dunca și i-a înaintat acestuia propunerea de revocare din funcție a managerului Stancovici, așa cum fusese pus la punct în culise. Numai că, în ciuda faptului că l-a avut în componență pe specialistul în Drept al PNL Caraș-Severin, Mircea Teodorescu, hotărârea CA s-a dovedit a fi atât pe lângă lege, cât și pe lângă logică. Romeo Dunca explică: „Nu am pus în aplicare această propunere, m-am uitat peste această hotărâre și am văzut că mai sunt câteva lucruri neclare referitor la posibilitatea ca într-o hotărâre care tratează raportul de audit din care reiasă că anumite clauze contractuale nu au fost îndeplinite, am văzut că în această situație în Legea 95/2006 prevede și un punct de vedere al Consiliului de Administrație și față de Comitetul Director. Am trimis din nou cu rugămintea să se analizeze, să vină un punct de vedere și referitor la Comitetul Director și activitatea acestuia. Probabil s-au gândit numai la manager, nu au ținut cont de faptul că situația spitalului nu se datorează numai prestației managerului, ci și întregului Comitet Director.”

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Fiind greu de descifrat ce a vrut să zică întâiul om al Caraș-Severinului, a fost rugat să explice amatorismul echipei sale. „Întrebați-i pe cei din Consiliul de Administrație!”, s-a spălat Dunca pe mâini. Președintele CJ a poruncit oamenilor săi să se întrunească din nou în Consiliul de Administrație și să dea o nouă hotărâre, să formuleze o nouă propunere de revocare, de data asta mult mai bine argumentată, iar plecarea Alinei Stancovici să se facă la pachet cu întreg Comitetul Director. Președintele CA, Paul Purea, nici nu vrea să audă, iar Teodorescu și Chimigeriu au demisionat. Pentru a evita să se mai afle în incompatibilitate cu funcțiile de conducere deținute în PNL. Dunca i-a trimis pe alții la sacrificat doar să-și vadă orgoliul satisfăcut. Cât mai continuă însă bătaia de joc la adresa spitalului și, implicit, la adresa pacienților? Cum e posibil ca oamenii care se bat cu pumnul în piept că ei fac și dreg pentru sistemul public de sănătate din Caraș-Sverin să nu aibă habar de lege? Ne explică tot procesomanul Dunca: „Eu nu am știut, nu știu, nu am citit cu atenție legea respectivă. Ce, trebuie să știu eu absolut tot? Bătaia de joc e managementul și modul în care banii spitalului se cheltuie. Asta e bătaia de joc. Eu caut soluții pentru a îmbunătăți situația Spitalului Județean.”