Stropi de soare și de bucurie pentru copiii cu cerințe educaționale speciale

stropi de soare 2023 (1)

Festivalul interjudețean „Stropi de soare”, organizat de Centrul „Aurora” Reșița pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, a adus bucurie și lumină pe scena Cinematografului Dacia.

Cea de-a treia ediție a Festivalului „Stropi de soare” s-a derulat joi, 30 martie, pe scena Cinematografului Dacia din Reșița. Au participat nouă școli din 7 localități la cele 5 secțiuni ale concursului:

  • interpretare vocal-instrumentală;
  • poezie în grai;
  • dans modern;
  • teatru;
  • dans popular/tradițional.

Lista completă a premiilor obținute poate fi consultată AICI.

stropi de soare 2023 (3)

„Pentru noi, întreaga echipă, această ediție a fost un amestec «pestriț» și armonios deopotrivă, o zarvă mare cu ținută, o întâlnire cu greutate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale *(deficiențe senzoriale, motorii și de intelect) și pentru dascălii care îi îndrumă pe acești copii în fiecare zi. Prestația micilor artiști a fost apreciată nu doar de către juriu, ci și de către publicul auditor care a rezonat cu toate momentele participante, iar pentru prestația lor au fost răsplătiți cu premii și trofee, pe lângă binemeritatele aplauze.”, spune Aurelia Mihaela Dăneasa, coordonator proiect.

stropi de soare 2023 (4)

1000x100 casa brutarului

„A fost o tradiție pe care am reînviat-o pentru a aduce «Un STROP DE SOARE» atât în sufletele copiilor (beneficiarii principali), dar mai ales în inimile noastre, ale dascălilor, cât și mai ales ale părinților, tutorilor și reprezentanților legali. A fost un prilej de a (re)vedea «concurența» cu care ne-am întâlnit în trecut la alte astfel de evenimente și un motiv pentru a celebra vechile prietenii, dar și pentru a lega altele noi.”, a explicat Cristian-Valentin Albulescu, directorul Centrului de Educație Incluzivă „Aurora” Reșița.

stropi de soare 2023 (5)

Liviu Moise, directorul Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Caraș-Severin, apreciază munca depusă și se bucură de evoluția acestui festival pe care chiar el l-a inițiat în anul 2018. „Dacă tragem linie și am face o retrospectivă a spectacolului care a avut loc ieri, cred că am descoperi cam tot aceleași lucruri ca cele două ediții anterioare: multă muncă, dăruire sufleteasca, empatie, emoții la tot pasul, creativitate și nu în ultimul rând o bucurie imensă în sufletele acestor mici actori. Ca organizare cred că am excelat și de aceasta dată ca și la precedentele, chiar dacă pandemia ne-a tras înapoi doi ani… Dar tot efortul nostru, toată munca și toate chinurile s-au risipit la finalul festivalului, când toți concurenții au fost premiați si am văzut în ochii lor lacrimi de bucurie si împlinire sufleteasca atunci când țineau în mânuța lor cupa si diploma câștigate! În acel moment nu mai conta nimic pe lume, timpul s-a oprit în loc și importantă era bucuria lor imensă!”

stropi de soare 2023 (2)

Organizatorii își doresc să continue tradiția, ducând festivalul la rang național, iar în acest sens vor depune în sesiunea anului viitor formularul de aplicație pentru proiectele naționale. În același timp, speră ca în 2024 să crească numărul județelor din care vor veni participanți.