Etapa a II-a de reabilitare! Încep branșările la gaze și apă în șantierul din centru

lucrari centru lugoj 11

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că în perioada următoare se vor executa lucrările de branșare la noua conductă de gaze, care a fost repoziționată pe traseul viitorul centru pietonal, între Ceasul Electric și Hotelul Dacia.

Conducta de gaze din această zonă a fost una dintre principalele motive pentru care actuala administrație a refăcut proiectul de reamenjare a zonei pietonale și a reziliat în aprilie 2022, contractul cu firma din Craiova, care a fost desemnată să execute lucrările demarate de fosta administrație. Lucrările la șantierul din centrul orașului, conform actualei conduceri a municipiului, au fost întârziate și amânate din cauza refacerii proiectului și a procesului lung de obținere a avizelor legale necesare. În momentul de față se pare că lucrările, cel puțin la partea de reabilitare a infrastructurii subterane de utilități, nu mai au nici o piedică. Totul depinde doar de dispoziția celor care vor lucra la branșamentele de gaze și ulterior la branșamentele de apă.

“În ultima perioadă s-au realizat lucrări la conducta de gaze, care a fost coborâtă de la 20 de cm sub cota amplasamentului, la o adâncime mai mare. Fără această operațiune nu se puteau executa în siguranță lucrările pentru refacerea pavajului din centru. Avem promisiunea că în prima parte a lunii octombrie, se vor executa și brașamentele pentru alimentarea cu gaze a clădirilor din zonă. După ce se finalizează partea de alimentare și branșare la gaze, Meridian 22 poate să înceapă lucrările de branșare la noua rețea de apă, de înlocuire a două conducte de apă și de amplasare a unei conducte pentru scurgerile pluviale. Conform graficului de lucrări, până la finalul acestui an ar trebui să fie finalizată și partea de rețele de apă, branșamente și canalizare pluvială”, a precizat Bogdan Blidariu, primarul interimar al Lugojului.

Societatea Meridian 22 a comunicat că în termen de trei luni de la deschidere frontului de lucru, conform protocolului cu Primăria Lugoj, trebuie să finalizeze cele 16 branșamente prevăzute, instalarea a două conducte noi, de o parte și de alta a tronsonului ce urmează să fie reabilitat și a încă unei conducte pentru preluarea apelor de ploaie. Startul lucrărilor depinde de finalizarea lucrărilor la rețeaua de alimentare cu gaze și de vreme. Proiectul, mult așteptat, de refacere a platformei pietonale urmează să fie pus în execuție, în primăvara lui 2023, iar termenul de finalizare este promis de administrație în același an.