Este nevoie de sânge la Timișoara. În ce condiții pot dona persoanele vaccinate

Centrul de Transfuzii Sanguine din Timișoara are nevoie de sânge pentru a salva viețile unor pacienți din vestul țării. Pot dona inclusiv persoanele vaccinate împotriva noului coronavirus, în anumite condiții.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara anunță că, în această perioadă, are nevoie de sânge pentru bolnavii cu diferite afecțiuni. Se pot prezenta pentru a dona sânge inclusiv persoane care s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

Potențialii donatori care s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna, se pot prezenta la donare de sânge la 7 zile de la remiterea ultimei reacții adverse, sau la 7 zile de la vaccin/rapel în cazul în care nu au prezentat nicio reacție adversă. Potențialii donatori care au fost vaccinați cu vaccinul AstraZeneca sau Johnson & Johnson se pot prezenta la donare de sânge, la 4 săptămâni de la vacinare/rapel, sau la 4 săptămâni de la dispariția reacțiilor adverse. Persoanele care nu au avut un test pozitiv Sars CoV 2 și au fost vaccinate, indiferent de tipul de vaccin, chiar dacă au dezvoltat anticorpi, nu pot dona plasmă convalescentă”, a informat Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Donatorii de sânge se pot prezenta la sediul centrului, aflat pe str. Martir Marius Ciopec, nr. 1, lângă Spitalul Județean Timișoara. Programul de donare este de luni până vineri, între orele 08.00 – 13.00.