Biblioteca din Verendin renaște din propria cenușă

A fost mistuită de flăcări în anul 2015. De atunci, elevii din Verendin nu mai au acces la o bibliotecă în localitatea lor. Printr-un proiect de hotărâre aprobat săptămâna trecută, vechea bibliotecă va fi readusă la viață.

O bibliotecă este esențială în orice comunitate. Cea din Verendin însă a fost pusă la pământ de un incendiu în urmă cu 6 ani, iar de atunci lectura este mult mai greu accesibilă în special pentru cei mici. Nicolae Jurchescu, consilier local USR PLUS al comunei Luncavița, a propus reînființarea bibliotecii, astfel încât elevii din acest sat să aibă acces la cărțile de care au nevoie la școală sau la alte cărți pe care le-ar citi cu pasiune.

În ședința de săptămâna trecută a fost votat proiectul de hotărâre prin care s-a aprobat înființarea bibliotecii locale, alocându-se suma de 5.000 de lei pentru renovarea spațiului în care aceasta va funcționa. Primele cărți vor fi puse la dispoziția cititorilor cu sprijinul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” Caraș-Severin.

leader board 728 x 90 px

Mai mult decât atât, Nicolae Jurchescu a efectuat demersuri pentru implementarea proiectului 𝐂𝐎𝐃𝐄 𝐊𝐢𝐝𝐬 în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate se deschide o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copiii să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.

Pentru dotarea bibliotecii mai este nevoie de cărți și de calculatoare, astfel că se face un apel către persoanele care pot ajuta. Fie că ai câteva cărți acasă sau un calculator, nu foarte performant, dar în stare de funcționare, le poți oferi copiilor de la Verendin și Luncavița. Cei care pot ajuta sunt rugați să sune la numărul de telefon: 𝟎𝟕𝟐𝟐 𝟔𝟓𝟔 𝟐𝟐𝟕.