Este inadmisibil câți bani câștigă președintele Colegiului Medicilor din România și mai ales cum!

untitled design set 970x90 px

Managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș îi cheamă pe procurori să-i numere banii doctorului Gheorghe Borcean, chirurg în spitalul de stat, medic în cabinetul său privat și alte două din București, președinte al Colegiului Medicilor și profesor universitar în același timp!

Adrian Cican a intrat cu bisturiul în mână în spitalul din Caransebeș pregătit să extirpeze tumoarea care a adus unitatea medicală în comă, fiind menținută în viață doar de perfuziile însemnând rectificări bugetare pentru plata arieratelor către furnizorii de utilități și medicamente. Până la urmă, managerul a ajuns să taie tentaculele unei adevărate caracatițe care a căpușat ani la rând spitalul, după cum a afirmat chiar acesta într-un interviu pentru expressdebanat.ro. Capul caracatiței ar fi nimeni altul decât chirurgul Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România. Între acesta și Adrian Cican e un conflict deschis, managerul tăind atât de adânc încât acum cere intervenția de urgență a organelor de cercetare penală, situația fiind mult mai gravă decât s-ar fi așteptat. 

În primul rând, managerul Cican spune că Borcean a creat o asociație având ca scop principal asigurarea în sistem privat a serviciilor pe care, în mod normal, pacienții ar trebui să le găsească într-un ambulatoriu al spitalului de stat. Astfel s-ar fi băgat bani frumoși în buzunarele halatelor albe, în dezavantajul sistemului public de sănătate. Mai mult decât atât, în timp ce medicii erau pontați ca prestând servicii medicale în cabinetele de pe secțiile spitalului, aceștia ofereau servicii în sistem privat, în cabinetele pentru care plăteau sume ridicole la parterul spitalului. Cican nu s-a oprit însă aici și spune că a descoperit și alte „boli” foarte grave. „Vorbesc și de o presupusă eludare a legii prin venituri necuvenite încasate de către domnul Borcean, dar ăsta va fi apanajul organelor abilitate în perioada imediat următoare dacă vor constata că este o ilegalitate sau nu. Nu o spune managerul, ci dânșii vor spune da sau nu. Este inadmisibil ca dânsul, președinte al Colegiului Medicilor pe țară, să fie pontat (am verificat pontajele pe ultimul an cu excepția lunilor octombrie, noiembrie și decembrie, când eu nu am mai acceptat aceste lucruri), în fiecare joi, ca fiind la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, însă dânsul, în urma unei cereri, era la Colegiul Medicilor în același timp. Cum o fi fost plătit în același timp în două locuri diferite și la distanțe nu tocmai apropiate, Caransebeș și București?! Am scos pontajele numai pe 2019 deocamdată pentru că nu mă așteptam să dizloc resurse umane să facem o anchetă a domnului Borcean, dar dacă dânsul și-o dorește, o are deja. Ce vă spun de pontaje e o realitate și e o realitate că dânsul era acolo și aici. Actele vorbesc!”, acuză managerul Adrian Cican.

publicitate ziar expresb 1000x100

Mai mult decât atât, potrivit managerului de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, Gheorghe Borcean lucrează cel puțin în alte trei locuri. În două cabinete medicale private din București și profesor la Facultatea de Medicină. La un calcul simplu, Cican a aproximat venituri lunare nete de cel puțin 100.000 de lei pe lună pentru medicul Gheorghe Borcean. Tot legat de bani, Cican susține că Borcean ar fi luat ilegal, timp de vreo opt ani, sume frumoase reprezentând indemnizația de șef de secție în spitalul din Caransebeș. Calculează fiecare leuț și îi va cere chirurgului să-i restituie spitalului. 

Despre toate aceste acuzații, Gheorghe Borcean va vorbi marți seară, de la ora 20.00, live din redacția Express de Banat.