„Este de datoria mediului de afaceri să ajute comunitatea într-o perioadă atât de complicată”

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Este unul dintre cei mai redutabili oameni de afaceri din Valea Carașului, recunoscut de ani întregi pentru seriozitatea și profesionalismul de care a dat dovadă. Administrează firma Condor-Ex SRL din Oravița, cu un număr de 55 de angajați care lucrează în construcții, comerț și prestări servicii. În perioada de pandemie și-a pus afacerea la dispoziție.

Liviu Almășan, căci despre el este vorba, a înțeles foarte bine situația grea prin care trecem cu toții și a pus la dispoziția autorităților hotelul său, pentru un număr de 22 de angajați ai Centrului de Îngrijire și Asistență Oravița, ai cărui beneficiari sunt tinerii cu handicap mental preluați de la alte centre din țară. Cele 22 de persoane sunt cazate în două schimburi, care lucrează prin rotație în această instituție de asistență socială.

Întrebat cât de profitabilă este pentru firma sa o astfel de colaborare cu statul, omul de afaceri a fost categoric: „Nu e deloc profitabilă, totul s-a făcut la înțelegere cu cei de la județ, cu responsabilii care ne-au spus că au un buget limitat. Bugetul este de 16 lei pe zi, pentru trei mese care trebuie asigurate, mic dejun, prânz și cină și 50 de lei cazare pentru fiecare om. Vă dați seama, 66 de lei cu care trebuie să asigurăm cazare și masă la o persoană. Am fost de acord să facem asta, fiindcă așa am crezut că trebuie să ne scoatem măcar cheltuielile și să încercăm să ajutăm să aibă unde să stea pentru că altfel nu aveau alternativă. În altă parte nu voiau să meargă, condițiile ar fi fost foarte proaste oriunde ar fi oferit Primăria sau altcineva față de aici unde sunt totuși condiții de hotel de trei stele”.

1000x100 (3)

În plus, personalul de la ISU și SMURD nu a plătit nimic. Militarii de la ISU au fost cazați pe strada Răcășdiei, într-o locație a firmei, iar apoi, și cei de la SMURD, tocmai în ideea de a evita riscul îmbolnăvirii de COVID-19. De ce a făcut un asemenea gest?

„Am considerat că este de datoria mediului de afaceri să ajute comunitatea într-o perioadă atât de complicată. Știți că distanțarea asta socială ne face să ne sălbăticim și atunci eu am fost unul care a ales să lucreze, recunosc, unii poate comentează faptul că eu merg pe drum, merg pe jos, trebuie să merg între locații, trebuie să merg să verific, dar eu am ales să fiu cel care să lucreze și să încerc să țin cât mai mulți oameni din care i-am avut și atunci am ales să îi ajut. Primul instinct ăsta e, să ajuți un om. Dacă ești de bună credință, nu pui problema de bani sau de alte interese personale. Ulterior, recunosc, i-am întrebat dacă au alocat ceva bani măcar să plătească curentul pentru ceea ce foloseau acolo, fiindcă încălzirea a fost în primele săptămâni pe bază de curent electric. Mi-au spus că nu au niciun ban, nu au nimica alocat și atunci am înțeles că trebuia, că era datoria mea să fi făcut ceva pentru ei.”, a mai spus Liviu Almășan.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/