Eşec cu vicecampioana la ultima reprezentaţie

HC Caraş-Severin a pierdut astăzi, în ultima etapă din Liga Naţională masculină, pe teren propriu, 26-30 (15-16), în faţa Ştiinţei Bacău, vicecampioana României în acest sezon.

Fără Pârâianu, Pârvan şi Cuciula, cu toţii indisponibili, şi cu Rohozneanu, Vaidasigan şi Tucanu pierduţi pe durata meciului, primii doi din cauza accidentărilor, iar căpitanul fiind eliminat, echipa lui Aihan Omer a fost obligată să se recunoască învinsă la capătul unui meci în care arbitrii au tratat-o pe HC Caraş-Severin ca pe o echipă mică. Deciziile controversate, luate în cea mai mare parte în dezavantajul reşiţenilor, au contat şi ele poate la fel de mult ca problemele lor. Siguri de medaliile de argint, moldovenii nu au forţat nici ei prea tare şi, fără atâtea indisponibilităţi, handbaliştii reşiţeni s-ar fi putut despărţi de publicul spectator cu un rezultat pozitiv. Echilibrul s-a menţinut până în ultimele zece minute, dar diferenţa dintre cele două bănci s-a văzut până la urmă. HC Caraş-Severin a pierdut ultimul meci al sezonului în Liga Naţională şi va încheia, cel mai probabil, pe locul şase. Asta dacă nu cumva Poli Timişoara va strica petrecerea campionilor de la HCM Constanţa.
„Nu e plăcut să pierzi acasă, chiar dacă am întâlnit un adversar puternic, vicecampioana României. Nu ne-au ieşit finalizările unu la unu cu portarul, iar ei ne-au taxat. Arbitrajul nu a fost nici el unul reuşit, dar asta este o meteahnă a handbalului românesc. Nu am avut jucători de schimb, cei care au intrat nu s-au ridicat la nivelul celor experimentaţi, al jucătorilor de bază. A fost un campionat cu de toate, cu un final bun pentru noi. Nu am avut un traseu constant din cauza problemelor de lot, poate şi din cauza deciziei pripite a conducerii manageriale de a sancţiona financiar echipa la prima înfrângere acasă. Începutul pregătirii a fost unul lent, suntem singura echipă din campionat care nu a făcut cantonament. Toate astea la un loc au dus la o evoluţie inconstantă”, a declarat Aihan Omer.