Escaladează scandalul între liberali. Conducerea județeană restricționează accesul echipei Ambruș în sediul PNL Timiș UPDATE. Reacția lui Dănuț Groza

Conducerea județeană a PNL Timiș a schimbat yala de la intrarea principală în sediul PNL Timiș din Timișoara. Situația a fost semnalată de deputatul Claudiu Chira care spune că a fost contactat de mai mulți colegi care voiau să intre în sediu, dar nu au reușit să o și facă. Chira mai spune și că situația este incredibilă pentru că acolo are cabinetul parlamentar pentru care plătește cheltuieli de întreținere. 

Claudiu Chira arată cu degetul înspre secretarul general al PNL Timiș, Dănuț Groza, care ar fi schimbat yala, spune el, pentru ca membrii aleși ai PNL Timișoara să nu mai poată intra.

„Mi se pare incredibil și inadmisibil ce se întâmplă, cu atât mai mult cu cât, spre exemplu, eu ca deputat, dar și restul colegilor parlamentari, avem cabinetele parlamentare acolo și plătim cheltuieli de întreținere. Practic, se îngrădește și dreptul la muncă a acelor oameni care nu mai pot merge la birou. Consider că Alin Nica și Dănuț Groza nu pot trata PNL Timiș ca pe Căminul Cultural de la ei din sat, să chemi primarul cu cheia să deschidă. PNL Timiș arată pe zi ce trece ca un partid luat captiv de niște primitivi și cei care am mai rămas trebuie să luptăm până la capăt pentru a reda membrilor libertatea și democrația internă.”, a afirmat deputatul Claudiu Chira, susținător al echipei Ambruș.

La finalul săptămânii trecute, ei au anunțat că liderii județeni i-au convocat la sediul partidului, în 13 iulie, ca să le comunice sancțiunile pentru acțiunile care au avut loc în sâmbăta alegerilor interne de la organizația PNL de Timișoara. Sancțiunile sunt prevăzute atât în Statutul PNL, cât și în Codul Etic, respectiv Regulamentul de organizare și funcționare al partidului.

UPDATE. Cum explică Dănuț Groza schimbarea yalei de la sediul partidului?

Contactat de Express de Banat, secretarul general al PNL Timiș a confirmat schimbarea yalei de la intrarea principală în sediul filialei, însă el spune că altele au fost motivele care au stat la baza luării acestei decizii.

„Domnul Chira a spus multe până acum și va mai spune. E adevărat că am înlocuit yala de acolo, dar asta nu înseamnă că ei sau altcineva nu vor primi chei. Nu se pune problema în felul acesta. Vor primi chei cei care trebuie să aibă acces acolo. Doar e deputat, sigur că va primi. Am schimbat yala la solicitarea unor colegi de-ai noștri, pentru că sunt foarte mulți care aveau cheie de acolo și nu era o evidență clară. Era corect să mă fi sunat pe mine domnul Chira, nu să rezolve problema prin intermediul presei.”, a declarat Dănuț Groza, secretarul general al PNL Timiș.