Ion Mocioalcă: „Românii au ajuns să muncească doar ca să aibă ce să mănânce”

Ion,Mocioalcă,PSD,român

Economia românească a explodat, după cum declară premierul Florin Cîțu, dar, după o lună de muncă, românilor nu le rămân bani decât pentru mâncare, este de părere senatorul PSD Ion Mocioalcă.

„Economia «bubuie»: românii au ajuns să muncească doar ca să aibă ce să mănânce, investiții – IOC, locuri de muncă spre deloc, viitor amanetat! «Ghinion!»”. Așa își începe Ion Mocioalcă o postare prin care analizează creșterea economică anunțată de premierul Florin Cîțu.

Senatorul PSD anunță că măsurile luate în ultimul an și jumătate de guvernele Orban și Cîțu au dus la:
▪️ creșterea explozivă a prețurilor la produsele alimentare, medicamente și a facturilor la utilități (+7% la pâine, +7% la mălai, +22% la fasole, +13% la ulei comestibil, +8% la brânză, +20% la energie electrică)
▪️ tăieri și înghețări de venituri, la scăderea puterii de cumpărare și la sărăcirea populației
▪️ creșterea șomajului, mai ales în rândul tinerilor și al persoanelor cu calificare redusă: +142.000 șomeri BIM, conform INS
▪️ amanetarea viitorului prin guvernarea exclusiv pe datorie. Împrumuturi luate de PNL-USR-UDMR în 18 luni au însumat 54 de miliarde de euro, iar datoria publică, după 18 luni, au ajuns de la 16,7, la 35,5 miliarde de euro.

„Sărăcirea românilor este efectul direct al politicilor guvernamentale greșite, al renunțării la programele de sprijin, al deciziilor contradictorii și al minciunilor transmise public de guvernanți, care au determinat creșterea neîncrederii în economie.”, mai spune Ion Mocioalcă.

Senatorul de Caraș-Severin consideră că Florin Cîțu folosește niște cifre mincinoase în propriul interes, făcându-și campanie pe bani publici pentru a ajunge în fruntea PNL. În tot acest timp, în România:

  • recorduri negative în privința deficitului bugetar și de cont curent;
  • cele mai mari împrumuturi din istoria țării: în ultimele 18 luni, peste 55 de miliarde de euro, iar datoria publică a ajuns la nivelul istoric de peste 50% din PIB, ceea ce va duce automat la înghețarea pensiilor și a salariilor.
  • cursul valutar este la un nivel istoric;
  • economia privată are o gaură de 37 de miliarde de euro;
  • evaziunea fiscală a depășit pragul de 23 de miliarde de euro;
  • economia subterană a atins pragul istoric de 58 miliarde euro.

Ion Mocioalcă are un sfat pentru premierul României: „Cîțule, lasă declarațiile triumfaliste și halucinante și revino cu picioarele pe pământ!”