Eroul național Ioan Dragalina, comemorat la 100 de ani de la Primul Război Mondial

1000x100 (4)

În întreaga Europă se vor comemora 100 de ani de la începerea Primului Război Mondial. În acest context, Caransebeșul este prezent printr-o acțiune dedicată generalului Ioan Dragalina.

Potrivit istoricului Liviu Groza (foto), Caransebeșul a dat țării un erou național. „Cu acest prilej, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș va prezenta, în 8 noiembrie, o expoziție cu documente originale: scrisori, fotografii legate de viața și activitatea Generalului Dragalina, eroul de la Jiu”, ne-a declarat istoricul Liviu Groza.

Cu aceeași ocazie va avea loc o conferință națională cu titlul „Omagiul Eroului Național Ioan Dragalina, la 100 de ani”. Personalități din lumea academică precum Ioan Păun Otiman sau Ioan Aurel Pop vor lua parte la această acțiune și vor susține comunicări privind luptele care au avut loc pe Valea Jiului în Primul Război Mondial, dar vor prezenta și zbuciumul eroului național după ce i s-a înlăturat brațul, rănit de două gloanţe în braţul stâng şi în omoplat într-un schimb de focuri pe Valea Jiului.

leader board 728 x 90 px