Episcopul Lucian Mic: „Trăim într-o lume destul de confuză și complicată!“

Concertul tradițional de colinde „Asta-i Sara!“, organizat de Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș și Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Episcopia Caransebeș și Școala Populară de Arte și Meserii Ion Românu din Reșița, a adus în sufletele participanților emoții și multe bucurii.

Colindătorii au primit pungi cu dulciuri de la organizatori, iar la finalul programului artistic, directorul muzeului caransebeșean, Adrian Ardeț, a mulțumit celor care au trecut pragul instituției. De asemenea, secretarul Eparhiei Caransebeșului, Casian Rușeț, a transmis cuvântul episcopului Lucian Mic al Caransebeșului.

„Mesajul PS Lucian Mic al Caransebeșului este de a nu uita că suntem vii. Pentru că trăim într-o lume destul de confuză și complicată, iar aceste manifestări ne recheamă la viață, creștinismul în general este paradigma vieții. Acesta este mesajul nostru, al creștinului din ziua de astăzi, de a redescoperi valorile vieții și ce este viața fără spiritualitate și ce este Crăciunul fără colindă. De aceea vă dorim tuturor să aveți un praznic luminat, plin de viață și nu uitați că ieslea Mântuitorului Isus Hristos ne așteaptă pe fiecare dintre noi. Sărbători Binecuvântate!”, a rostit în cuvântul său Casian Rușeț, secretar eparhial al Episcopiei Caransebeșului.

Au colindat corul Catedralei Ortodoxe Învierea Domnului, Corul seminarului Teologic Ioan Popasu, Corul Grădiniței PP4 Caransebeș, Corul Parohiei SF. Dimitrie din cartierul Nord și grupul Școlii Populare de Arte Ion Românu din Reșița.