Taxe şi impozite locale îngheţate la Caransebeş! Cu o excepţie!

Consilierii locali din municipiul Caransebeș nu au majorat impozitele și taxele locale pentru anul 2018, deși aceasta ar fi fost una dintre măsurile care ar fi putut salva o parte din bugetul local. Dar există şi o excepţie, impusă de modificările aduse Codului Fiscal.

Pentru că Guvernul a redus impozitul pe profit de la 16% la 10%, bugetul Primăriei Caransebeș pierde pentru anul viitor toți banii care fi trebuit să ajungă la capitolul investiții, adică 5 milioane de lei. Cu toate astea, primarul Felix Borcean a anunțat că nu poate să pună pe spatele contribuabilului un bir mai mare, astfel că impozitele și taxele locale au rămas nemajorate pentru anul viitor.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Singura schimbare ce a fost aprobată în ședința extraordinară Consiliului Local Caransebeş a venit în urma modificării Codului Fiscal. Astfel, a fost nevoie și de modificarea hotărârii de consiliu local cu privire la deținătorii de autovehicule de transport marfă cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone. Concret, în acest caz impozitul va crește progresiv în funcție de greutatea vehiculului, de la 142 de lei pe an pentru autovehicule de 12 tone până la 2.464 de lei pentru vehicule de 32 de tone.

publicitate si promovare online banner maxagro