Afaceri ilegale pe bani publici? Angajări fără calificare și dezinteres pe salarii de zeci de mii de lei!

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Caransebeș a fost luat în vizor de membrii PSD din Consiliul Local. Prin vocea lui Florin Bogdea, social democrații au fost curioși să afle programul centrului, activitatea personalului și dacă centrul funcționează în bune condiții, conform legislației în vigoare, fiind construit din fonduri europene.

Deși viceprimarul Marius Isac le-a explicat că totul este mai mult decât în regulă, consilierii PSD susțin că au mai multe suspiciuni.

„În primul rând, șefa acestui centru ocupă ilegal acest post de manager pentru că nu este avizată în acest sens, nefăcând nici până la această oră cursul de manager, cerință obligatorie pentru menținerea acreditării centrului. Mai mult, fata domnului Strejariu a lipsit din țară o bună perioadă de timp, iar la întoarcere și-a reluat funcția, fără a avea calificarea necesară. Deci ceea ce spune viceprimarul Marius Isac nu este chiar adevărat și atunci de ce se ascunde după fusta fostului viceprimar Strejariu? Pentru că la un inevitabil control din partea celor care ne-au acordat fondurile pentru construirea centrului turistic, dacă nu ai toate documentele în regulă ești pasibil să dai banii înapoi și nu sunt deloc puțini, vorbim de peste 400.000 de lei. După părerea noastră, centrul ar trebui să aibă un alt program față de funcționarii publici, pentru că nu este normal să aibă doar 400 de turiști care s-au informat despre zona noastră în cei doi ani de când funcționează. Până la urmă, unde e implicarea celor două angajate? A șefei Bianca Strejariu, în special? Pentru că sunt plătite din banii noștri, din bani publici de la Primărie și credeți-mă că au un salariu lunar în jur de 3.000 de lei”, spun social democrații din Consiliul Local Caransebeș.

leader board 728 x 90 px

De la firma care organizează cursurile de director de centru turistic am aflat că este posibil ca anul viitor, fără a se ști însă o dată exactă, s-ar mai putea organiza astfel de cursuri, dacă vor fi destui aplicanți. Altfel, centrul turistic din Caransebeș va rămâne cu un director care nu are calificarea necesară.