Episcopia Caransebeș anunță: Începe ediția a doua a Procesiunii de Florii

Credincioșii ortodocși sunt invitați la Procesiunea de Florii, o acțiune pe care Episcopia Caransebeșului dorește să o introducă în tradiția locului.

Episcopia Caransebeșului, Protopopiatul Caransebeș și Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” organizează sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 16, cea de-a doua ediție a Procesiunii de Florii.

Traseul procesiunii va cuprinde Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”, Catedrala istorică „Sf. M. Mc. Gheorghe”, Biserica „Sf. Ioan Botezătorul”, Biserica „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” și Biserica „Intrarea Domnului în Ierusalim”, unde, începând cu ora 18, se va oficia, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, slujba Vecerniei cu Litie. Ca o premieră, după ani de zile în care lăcașul de cult din cartierul Țiglărie și-a găsit drumul cu ajutorul Episcopiei Caransebeș.

Astfel, în Duminica Floriilor, Biserica din Cartierul Nord va îmbrăca haine de sărbătoare, prăznuind hramul „Intrarea Domnului în Ierusalim”. Credincioșii caransebeșeni sunt invitați să se alăture bucuriei întâmpinării Domnului prin participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de ierarh, alături de un sobor de preoți și diaconi, începând cu ora 9,30. La finalul slujbei, corul de copii al parohiei va susține un program artistic și va avea loc o expoziție de icoane.