80.000 de euro(tarieni) transformați în aparatură medicală, la Caransebeș

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Rotarienii din Caransebeș continuă proiectul implementat cu câteva luni în urmă la Spitalul Municipal de Urgență, astfel că ieri au vizitat Secția de Pediatrie pentru a oferi un cadou atât de necesar medicilor pentru diagnosticarea corectă a bolnavilor.

Medicina de astăzi nu se mai poate face doar cu stetoscopul și cu mâna, iar atunci când ai un copil cu o stare gravă, este obligatoriu ca el să fie din primul moment diagnosticat și evaluată starea lui, spune medicul de gardă Victoria Dozsa.
„Sunt primele monitoare de funcții vitale, secția noastră nu avea în dotare până acum. Sunt aparate de precizie care te pot ajuta să pui un diagnostic rapid despre starea inimii, starea plămânului, ca noi, doctorii, să acționăm în consecință. Aceste aparate sunt vitale și mulțumim. Pediatria este o secție care a cam fost uitată din păcate și ar cam trebui multe alte dotări”, ne-a declarat medicul pediatru Victoria Dosza.

Președintele Clubului Rotary Caransebeș, dr. Alin Deteșan, a anunțat încă o veste bună pentru medicii din spital:
„Suplimentar față de proiectul nostru stabilit inițial, am investit într-un dermatom (un aparat, acționat electric, destinat uzului general, ce dovedește în practică o mare mobilitate și manevrabilitate), cu o valoare de 9.300 euro, solicitat de directorul medical, doctorul Singh, specialist în chirurgie plastică și reparatorie. Acest lucru a fost posibil și datorită unei sponsorizări suplimentare proiectului din partea d-nei Simona Duicu, o caransebeșeancă ce acum este stabilită în Olanda și care ajută periodic Rotary Club, acum donația sa fiind de 2000 de euro. Cu siguranță că toate aparatele achiziționate de noi sunt utile pentru depistarea afecțiunilor pacienților care apelează la spitalul din Caransebeș”, ne-a decarat Alin Deteșan, președintele Rotary Caransebeș.

1000x100 (5)

Valoarea celor două aparate donate ieri este de 4.500 de euro, astfel că până acum proiectul Global Grant a depășit valoarea de 80.000 de dolari. Din proiect a mai rămas instalația de gaze medicale, care va fi executată în parteneriat cu Primăria Caransebeș și pentru care s-a început achiziția.

Proiectul Global Grant s-a putut implementa de către Clubul Rotary cu ajutorul Rotary Club Meerbusch-Büderich din Germania, dar și cu rotarienii din Houhalen, Belgia, Linz -Austria, “Mihajlo Pupin” Pancevo-Serbia, RC Meerbusch, Uffenheim din Germania.