Episcopia Caransebeș a făcut o donație de 15.000 de lei în Siria!

În toate bisericile din Caraș-Severin s-au adunat bani pentru a trimite fondurile familiilor persecutate pe motiv religios în Siria și Orientul Mijlociu.

Deși copiii din Anina primesc dulciuri expirate de la străini, iar mulți dintre orfanii din județ așteaptă atenții de sărbătorile de iarnă, mai marii bisericii au găsit fondurile necesare pentru a le trimite peste granițele țării. La nivel național, suma adunată pentru copiii rămași orfani, după ce părinții lor au fost persecutați pe motiv religios, a fost de 500.000 de euro.

,,Banii au fost adunați în două duminici din luna mai. Pentru Siria, au fost instalate cutii de donații, separat, în fiecare biserică, iar suma pe care am putut să o adunăm a fost de 15.041 de lei. Familiile creștine din Siria au avut mult de suferit. Inițiativa a fost a Patriarhiei Române, după ce sute de creștini au fost martirizați că nu au vrut să își schimbe religia. Copiii au rămas orfani, iar Patriarhia a luat act, a spus preotul Casian Rușeț, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeș.

Situația din Siria și Orientul Mijlociu este dezastruoasă. Wall-street.ro relatează că în 2013, potrivit rapoartelor organizațiilor internaționale, 1.213 creștini au murit pentru credința lor, peste 60 de biserici creștine au fost distruse, iar aproape 500.000 de oameni au părăsit această țară. Doi ierarhi au fost răpiți în 22 aprilie 2013, în timp ce acordau asistență spirituală comunității creștine de limba arabă din zona de graniță a Siriei cu Turcia, și nu au fost eliberați până acum.

 

banner 1000 x 100 hd