Energy Challenge, competiția unde inovațiile studenților prin viață

tehnologie

Studenții din Timișoara se pot înscrie la concursul Energy Challenge. Tinerii sunt așteptați cu idei inovative mai ales în domeniul energiei, competiția fiind organizată de cel mai mare furnizor de gaze naturale din țară.

Energy Challenge a ajuns la cea de-a IX-a ediție și este una dintre cele mai apreciate competiții studențești pe teme legate de inovație & energie, lucru dovedit de numărul participanților, care este în creștere de la an la an.

„Ediția 2023 stă sub semnul creativității, conturând cadrul ideal pentru ca echipele de studenți (din orice an de studiu) să își poată expune și testa ideile și cunoștințele în fața juriului format din specialiști E.ON. Și în acest an, proiectele, structurate sub forma unor planuri de afaceri, trebuie să se încadreze în câteva teme generale, cum ar fi Eficiență Energetică şi Optimizare Rețea, Energie Verde, Digital & Smart şi Produse şi Servicii Clienți”, transmmit reprezentanții E.ON.

Noutatea ediției 2023 este că, în competiție, concurenții pot participa exclusiv în cadrul unei echipe, și nu în mod individual. Proiectele pot fi înscrise până în 24 decembrie inclusiv, pe https://energychallenge.eon-romania.ro/inscrie-te/.

Ulterior, până la jumătatea lunii ianuarie 2023, echipele își vor susține propunerile în cadrul unui video-interviu, iar cele care se vor califica pentru următoarea etapă vor fi invitate între 13 – 17 martie la sediul E.ON din Târgu-Mureș.

Săptămâna va fi una dinamică şi plină de experiențe deosebite. În primele trei zile, echipele calificate vor participa la Energy Challenge Academy (ECA), unde vor cunoaște specialiști din cadrul grupului E.ON și vor primi sfaturi concrete privind realizarea proiectelor proprii, iar ultimele două zile vor fi alocate pentru pregătirea şi susținerea ideilor în finala competiției.

Premiile depășesc 6.500 de euro: locul I – 3.000 euro/echipă; locul II – experiențe în valoare de 500 euro/membru; locul III – un bilet la un festival la alegere, în valoare de până la 200 euro/membru.