Energie verde pentru halatele albe

Veşti bune în prag de iarnă pentru unitatea medicală din Clisură. Începând de luna viitoare apa caldă nu va mai fi un lux pentru medicii şi pacienţii spitalului. Primăria lucrează la instalarea unor surse de energie neconvenţională care vor rezolva şi problema încălzirii.

Autorităţile au găsit în sfârşit o soluţie pentru ca nici pacienţii, nici personalul medical al Spitalului Orăşenesc din Moldova Nouă să nu mai tremure şi iarna aceasta în saloane şi cabinete. În prezent, doar câteva dintre cabinete beneficiază de apă caldă curentă, iar boilerele electrice care o asigură generează un consum electric ridicat. Pentru a rezolva această problemă, deopotrivă eficient şi ieftin, Primăria a început montarea a 36 de panouri solare şi două pompe geotermale, care vor asigura alimentarea cu apă caldă a unităţii tot timpul anului.

“În prezent de lucrează la instalarea lor, iar punerea în funcţiune se va face la începutul lunii viitoare . Acestea vor rezolva problema apei calde şi vor reduce cu circa 30-40 la sută costurile cu producerea încălzirii“, a precizat Alin Datcu, purtător de cuvânt al Primăriei Moldova Nouă.

Proiectul ,,Eficientizarea consumului de energie termică la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă”, pentru care Ministerul Mediului plăteşte peste un milion de lei, vine ca o gură de aer proaspăt pentru unitatea medicală care deserveşte atât oraşul Moldova Nouă, cât şi cele şase comune cu 38 de sate din zonă.