UPDATE. Enel pune pe tuşă o investiţie de 130.000 de euro într-o comună cărășeană

Cuib de vise 1000x100

Peste 1.300 de persoane din comuna Gârnic nu pot beneficia nici la momentul actual de servicii medicale, dispensarul uman din localitatea Padina Matei nefiind încă racordat la rețeaua de energie electrică. Asta deși inaugurarea construcției a avut loc în luna aprilie a acestui an!

Finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2), unitatea medicală din comuna bănățeană mai are de trecut un hop pentru a-și putea deschide oficial porțile. Însă până la remedierea problemei de către furnizorul de energie electrică Enel, cetățenii nu au altă opțiune decât să scoată bani din buzunar pentru a se putea deplasa, în vederea consultațiilor medicale, spre specialiștii din zonele limitrofe, ca de exemplu Moldova Nouă, Reșița sau Timișoara.

Cu privire la situația stânjenitoare, primarul Nicolae Tismănariu a detaliat pentru expressdebanat.ro: „Așteptăm Enel să vină să ne racordeze. Avem documentația depusă de anul trecut. Ne tot cer completări și nici în ziua de astăzi dispensarul nu funcționează. Chiar acum două săptămâni le-am mai trimis altă documentație pentru că la ei așa e – stat în stat: trebuie 70 de cereri, 20 de planșe, aceleași planșe pe care le-am trimis pentru racordare trebuie și pentru avizare… Unii vin să lege contorul, alții vin și întind firele, alții vin să ne lege la stâlp”.

Dacă în privința racordării la energie electrică situația dispensarului uman nu arată roz, Tismănariu poartă discuții intense cu medicii care ar dori să vină în comună pentru a-și desfășura activitatea: „Purtăm discuții cu medici din Timișoara care ar dori să vină la noi, pe lângă job, aceștia fiind fascinați de zonă. În fiecare toamnă și primăvară eu am adus medici atât la Padina Matei, cât și la Gârnic pentru a oferi consultații gratuite, timp de 3-4 zile, pe diverse ramuri: ginecologie, stomatologie etc. Ei bine, dânșilor chiar le-a plăcut zona și sunt interesați să vină la noi. Mai mult decât atât, doi dintre medicii ale căror cabinete sunt la Timișoara au case la Gârnic. Sperăm să ajungem la un acord.”, a concluzionat șeful administrației publice locale de la Gârnic.

STPT job 1000x200

UPDATE, 13 septembrie, ora 10.00

Compania Enel transmite, printr-un drept la replică, faptul că în comuna Gârnic problema a fost rezolvată de la începutul lunii, așa că deschiderea dispensarului nu este blocată de furnizorul de energie electrică. „În ceea ce privește situația dispensarului uman din localitatea Padina Matei, comuna Gârnic, precizăm că acesta este racordat la rețeaua de distribuție a energiei electrice. Depunerea dosarului instalației electrice de utilizare este un pas obligatoriu înainte de racordarea la rețea. Întrucât acesta a fost depus abia în data de 3 septembrie, racordarea a fost posibilă cu data de 5 septembrie 2019. Punerea sub tensiune a instalației a fost adusă la cunoștința beneficiarului lucrării, fiind semnate inclusiv actele care certifică acest fapt.

Procesul de racordare la rețeaua de distribuție a energiei electrice este reglementat de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), etapele de parcurs fiind valabile pentru toți consumatorii precum și distribuitorii de energie electrică din țară. Detalii sunt disponibile https://www.anre.ro/ro/energie-electrica/legislatie/legislatie-primara, pe pagina E-Distribuție https://www.e-distributie.com/ro/racordare-la-retea.html.”, transmit cei de la Enel.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/