Candidatul Pro România pentru Consiliul Județean, pe profilul lui Popovici sau Nedelcea!

Ion Mocioalcă se pregătește să profite de excluderile din PSD și anunță un posibil Grup Pro România în Consiliul Județean Caraș-Severin!

Cei patru consilieri județeni și vicepreședintele Flavius Nedelcea excluși din PSD săptămâna trecută ar putea reveni lângă Ion Mocioalcă, omul care a validat prezența lor în administrația județeană în urmă cu trei ani, atunci când actualul secretar general Pro România conducea filiala județeană a social-democraților. „E treaba fiecărui partid să-și facă politica de cadre, dar parcă nu aș vrea să nu spun nimic despre un partid în care am activat 24 de ani. Eu am impresia că cineva vrea să distrugă din interior acest partid și merge pe aceeași politică păguboasă pe care au făcut-o și Dragnea, și echipa Dragnea – Codrin Ștefănescu. Ceea ce, bineînțeles, este o prostie. Să dai pe ultimele luni de mandat cinci oameni afară din partid, cinci consilieri județeni, nu înseamnă numai că Pro România ar putea avea grup în Consiliul Județean fără a participa la alegeri, înseamnă și o slăbire a unei majorități pe care eu am constituit-o și care s-a dovedit funcțională. Mă întreb cum vor reacționa acum, cum vor digera acest lucru atât PMP, cât și UNPR când văd că tot ceea ce noi am clădit împreună, aici mă refer la conducerea Consiliului Județean, este serios zdruncinat de incapacitatea conducerii PSD de a conduce în continuare Consiliul Județean”, a comentat Ion Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.

Pe lângă săgețile trimise înspre actualii lideri PSD Caraș-Severin, chiar dacă funcția de secretar general îl ține mai mult la București, la masa tratativelor, Mocioalcă lucrează și la listele cu candidați pentru alegerile locale din vara anului următor. „Echipa de conducere a Consiliului Județean, formată din președinte și cei doi vicepreședinți, în loc să fie șubrezită, ar trebui ajutată, dar se pare că ajutoarele se duc mai mult spre privat decât spre necesitățile județului. Eu îi apreciez în mod deosebit pe cei care au condus Consiliul Județean până acum, chiar mi-aș dori, la anul, de exemplu, un candidat al Pro România pe profilul lui Ionuț Popovici sau al lui Flavius Nedelcea, care înțeleg că nu mai sunt legați de PSD. Mai mult, cred că și modul discutabil în care au fost făcute aceste excluderi va fi atent analizat și de Prefectură, dar mai ales de instanța de judecată, pentru că cei care au luat aceste decizii se vede că nu știu carte și s-ar putea să suporte consecințele”, a declarat Ion Mocioalcă.

Excluderile din PSD îl pun într-o postură dificilă pe președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu. Acesta a declarat public că nu vede niciun motiv pentru astfel de decizii radicale. Ba, mai mult, s-a arătat mulțumit de modul în care a colaborat, atât cu consilierii județeni, cât și cu vicele Nedelcea. Acum, tocmai lui i se cere să inițieze proiectele pentru numirea altor consilieri PSD și nominalizarea viitorului vicepreședinte. Ion Mocioalcă așteaptă ca un șahist, greșeala adversarului. „Politica e un calcul rece, dar sigur că anumite relații persistă și în afara politicii și de multe ori lucrăm cu materialul clientului. Rămâne să vedem ce se întâmplă și la nivel central, unde scena politică e zguduită puternic de mișcările generate de Pro România și ce alianțe se pot face. Bineînțeles, și la nivel central Pro România are ca primă opțiune un guvern cu ce a mai rămas din stânga democrată, care văd că e tot mai fărâmițată și acest lucru ar putea funcționa și la nivel de Caraș-Severin”, a mai afirmat secretarul general Pro România.