Enel investește la Caransebeș

Caransebeșenii din cartierul Balta Sărată vor beneficia de mai multă siguranță în alimentarea cu energie electrică și de un confort sporit.

Enel Distribuţie Banat a început lucrările de modernizare a staţiei de transformare (înaltă/medie tensiune) din acest cartier. Lucrările de modernizare și consolidare vor necesita o investiție estimativă de 2,65 milioane lei. Această staţie cu o vechime de aproape 60 de ani alimentează cu energie electrică, prin intermediul reţelei de medie şi joasă tensiune, peste 15.000 de clienţi din municipiul Caransebeş, la care se adaugă aproximativ 25.000 de clienți din localitățile Păltiniş, Delineşti, Apadia, Jupa, Zăgujeni, Maciova, Căvăran, Zorlencior, Zorile, Cornuțel, Mâtnicul Mare, Tincova, Sacu, Muntele Mic, Borlova, Buchin, Valea Timişului, Vârciorova, Ilova, Vălişoara, Slatina Timiş, Petroşnița, Bucoşnița. 

Potrivit conducerii Enel Banat, lucrările de modernizare se vor desfășura în mai multe etape. Astfel, se vor înlocui celulele de medie tensiune, se vor monta protecții noi pentru a creşte siguranța în alimentarea cu energie electrică. De asemenea, se vor executa şi lucrări de consolidare a clădirii, minimizând astfel riscurile în caz de cutremur. În plus, se vor înlocui panourile de servicii auxiliare astfel încât stația de transformare să fie integrată în sistemul de control de la distanță (telecontrol).

Proiectul face parte dintr-un program amplu de investiţii derulat de Enel în România pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

CITEȘTE ȘI: „Enel stinge lumina în zona turistică Semenic”