Emiratele Arabe Unite, dispuse să investească în Aeroportul Timișoara

289941857 747665096714797 2823885444232757748 n
explo 1000x200

Zona de cargo a Aeroportului Internațional Timișoara se va extinde și cu investiții străine. O delegație din Emiratele Arabe Unite va ajunge în orașul de pe Bega pentru a demara discuțiile.

Săptămâna aceasta s-a aflat în Emirate o delegație a Guvernului României, din care a făcut parte și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta l-a luat cu el și pe directorul Aeroportului Timișoara pentru a discuta o eventuală investiție arabă în terminalul cargo. Lucrurile se mișcă rapid, spune Grindeanu.

„Partea emirateză deja a contactat reprezentanții Aeroportul «Traian Vuia» din Timișoara și pe cei ai Portului Constanța pentru a demara negocierile pe tema investițiilor în zona de cargo. A trimis aeroportului scrisoarea de intenție pentru a veni să dezvolte zona de cargo. Vor veni în două săptămâni la Timișoara și Constanța”, a declarat, la Timișoara, ministrul Transporturilor.

La începutul acestei luni, Ministerul Transporturilor a aprobat studiul de fezabilitate pentru o primă zonă cargo la Aeroportul Timișoara. Aceasta va fi operată de DHL, care va plăti chirie, din care se va acoperi investiția. Zona de cargo va fi extinsă pe viitor, așa că este nevoie de investitori privați.