Constructorul de pe Calea Bogdăneștilor s-a lenevit. Viceprimarul Lațcău, cu ochii pe lucrări

bogdanestilor2

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a fost în vizită pe șantierul de pe Calea Bogdăneștilor și susține că firma care realizează lucrările s-a lenevit. „Ritmul a scăzut și am transmis expres acest aspect echipelor implicate în proiect”, a precizat Lațcău.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a fost în vizită, în această săptămână, pe două șantiere importante din oraș, deschise pe Calea Bogdăneștilor și pe B-dul Cetății.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a Căii Bogdăneștilor, Lațcău susține că firma se mișcă mai încet în comparație cu anul trecut.

1000x200 dacus 02

Bogdăneștilor are un nivel de complexitate mai ridicat decât cel de pe Cetății, din cauza intervențiilor asupra gospodăriei subterane. A fost deblocată achiziția de șine de tramvai, se lucrează momentan la racorduri (apă, gaz, electrice), montare stâlpi și urmează extragerea rețelelor edilitare din intersecția cu Cetății. Nu sunt însă mulțumit de ritmul lucrărilor și de numărul de echipe de pe șantier. În comparație cu anul trecut, ritmul a scăzut și am transmis expres acest aspect echipelor implicate în proiect. Am primit asigurări din partea constructorului că acesta va recupera decalajul și va ajunge din nou la un ritm agreabil și vizibil pentru comunitatea din cartier, cea care este direct impactată de lucrări”, a explicat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a precizat că pentru fi asigurate plățile la timp, instituția a încheiat un acord cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Lucrările de pe Bogdăneștilor costă 149 de milioane de lei, din care 90 de milioane reprezintă cofinanțarea din partea Uniunii Europene și 59 de milioane vin prin BERD.

publicitate si promovare online banner maxagro