Eliminați de la BAC, chiar dacă nu au copiat. Află aici ce spun elevii!

Elevii prezenți în fața Liceului Teoretic Diaconovici-Tietz și-au dat cu părerea asupra situației celor nouă elevi cărășeni eliminați de la proba de Limba și Literatura Română de luni din cauză că au avut în sălile de examen materiale de copiat, dar de care nu s-ar fi folosit.

Pentru că la prima probă scrisă a Bacalaureatului un număr de nouă elevi au fost eliminați din sălile de examene, ceilalți elevi au dorit să își dea cu părerea asupra celor întâmplate, mai ales că doar doi dintre aceștia au fost prinși copiind, restul doar aveau telefoane mobile sau fițuici asupra lor.

Împărțiți în două tabere, unii dintre ei au fost revoltați pe această situație, compătimindu-i pe nefericiții care au avut ghinionul să le sune telefonul în sala de examen: „Nu trebuia luate măsuri atât de drastice. Poate și-au uitat pur și simplu telefonul în buzunar. Mulți au venit la examen cu portofelele pe care le-au uitat în buzunar, se putea întâmpla la fel și cu telefoanele”, spune o elevă.

Însă alții au fost necruțători: „Mă bucur că i-a dat afară! Așa și trebuia, noi am fost atenționați de la început să ne lăsăm totul în clasa cu bagajele, și știam că putem fi eliminați doar dacă descoperă că avem telefoanele la noi! E vina lor!”, declară o candidată la examen.

Unii dintre ei au oferit chiar sfaturi pentru cei care se trezesc cu telefonul în buzunar în sala de examen: „Nu știu de ce nu au fost mai atenți. Dacă se întâmpla chiar să își dea seama că au uitat telefoanele la ei puteau să le lase la supraveghetori pe masă. Am avut chiar la mine în sală un coleg care și-a dus telefonul acolo pe catedră pentru că uitase de el.”

Însă balanța s-a înclinat spre cei care nu i-au compătimit pe cei nouă elevi: „Știam înainte de a intra în examen că nu avem voie cu nimic la noi decât buletinul și un pix. Ne-au anunțat și la poartă și ne-au amintit și supraveghetorii. Așa că probabil vroiau să copieze dacă și-au lăsat telefonul în buzunar. L-au uitat cu un scop ”, povestește o altă elevă.