Camerele video nu sunt Bau-Bau pentru elevi

Candidații la Bacalaureat nu sunt impresionați de camerele video instalate în fiecare sală de examen. Ba mai mult, rolul acestora este pus la îndoială de către aceștia.

Reporterii Express de Banat au stat de vorbă cu elevii pregătiți să susțină încă o probă din cadrul Bacalaureatului. De data această nu s-a avut în vizor emoțiile sau nivelul de pregătire al elevilor ci părerea lor despre camerele video din săli.

Părerile nu au fost deloc împărțite, cu toții au susținut faptul că Big Brother nu îi sperie: „Nici nu cred că se uită cineva pe acele filmări, cine știe dacă sunt pornite”, spune un elev emancipat. Alții, în schimb au fost atât de puțin impresionați că nici măcar nu au observat obiectivul care le păzea mișcările: „Nu am văzut camera decât când m-am dus să predau lucrarea. Oricum, cu sau fără camere, tot am auzit că se copiază. Pe  mine nici nu mă bucură dar nici nu mă afectează că ne filmează, mi-e egal”, declară o candidată la examen.

Dacă pe unii nu îi interesează de aceste camere, alți elevi sunt cu ochii în patru și chiar studiază de aproape micuțul aparat: „Alea nu sunt camere video, sunt niște camere web, probabil că nu valorează mai mult de 30 de lei. Nu cred că reușesc să prindă mare lucru, dar a trebuit să fie instalate, dacă așa s-a stabilit la București”, declară relaxat un elev.

Pe majoritatea elevilor amplasarea camerelor video nu îi deranjează și nu îi afectează. Nici măcar nu sunt observate în sălile de examene, pentru că toată atenția este concentrată pe subiecte și pe rezolvarea acestora.