FOTO: Apa învinge canicula la BAC, nu și emoțiile!

Codul portocaliu de căldură amenință întreg județul până inclusiv în ziua de vineri, exact perioada în care se desfășoară Bacalaureatul. Cum se descură elevii cu emoțiile și căldura?

Chiar dacă angajații instituțiilor de stat sunt mai norocoși pentru că au stabilit un program de lucru special pentru această perioadă caniculară, alte activități trebuie să decurgă conform planului, fără abateri de la regulă.

Astfel, elevii trebuie să se lupte și cu căldura, nu numai cu emoțiile la Bacalaureat. Aceștia se plâng de căldura din sălile de examen care se constituie ca un factor negativ în plus pentru concentrarea lor asupra subiectelor: „Nu avem încotro, trebuie să suportăm căldura, mai ales că în sală razele soarelui bat direct pe noi”, declară o elevă.

Tocmai împotriva căldurii excesive, în mâna fiecărui candidat la Bacalaureat se poate observa o sticlă cu apă sau suc rece, aburită de condens. Însă fac față aceste sticle la căldura combinată cu emoțiile?: „Nu știu dacă o să îmi ajungă sticla asta de apă, dar oricum când o să intru în sală o să mă concentrez mai mult pe subiectele primite și o să uit de căldură, de emoții, de tot”, povestește un elev în fața centrului de examinare.

Caniculă sau nu, examenul de Bacalaureat merge mai departe astăzi cu probele de matematică și istorie, iar vineri, ultima zi de examen, cu o probă la alegere din mai multe materii specifice fiecărui profil.