Elevii trebuie să cunoască informații despre nașterea României moderne

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş și Consiliul Județean Caraș-Severin, în parteneriat cu Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș și Arhivele Naționale – Serviciul Caraș-Severin, organizează evenimentul „Unirea, națiunea a făcut-o! 160 de ani de la Unirea Principatelor Române“.

În cadrul acestei acțiuni, elevii Colegiului Național „Traian Doda” Caransebeș vor realiza un moment cultural dedicat personalității lui Alexandru Ioan Cuza și importanței Micii Uniri. În continuare vor susține alocuțiuni prof. Carmen Ardeț, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, dr. Ovidiu Laurențiu Roșu, directorul Arhivelor Naționale – Serviciul Caraș – Severin și dr. Adrian Ardeț, directorul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș.

Scopul manifestării care va avea loc astăzi, 23 ianuarie, de la 13, este de a marca Unirea de la 24 ianuarie 1859, momentul nașterii României moderne, și de a promova valorile naţionale în rândul tinerilor.