Elevii studiază soarele și planetele la Băile Herculane

timisoara capitala 2023

Frumoasa stațiune de pe Valea Cernei, între dealuri și lângă izvoarele termale, este locul ideal pentru o priveliște de vis într-o noapte înstelată. Astfel, alături de oaspeți de onoare, elevi de liceu și cadre didactice, se va organiza o observare astronomică.

Alexandru Mironov, renumitul jurnalist, scriitor și profesor, vine la Băile Herculane la sfârșitul acestei săptămâni, într-o acțiune amplă despre astronomie la Băile Herculane. Alături de acesta vor fi redactorul șef al revistei „Știință și Tehnică”, Marc Ulieru, astronomul Cătălin Beldea și inginerul Dorin Bălteanu, cel care a dedicat o carte stațiunii, denumită „Herculane-arc peste timp”.

publicitate online in ziar Express de Banat

Startul acțiunii va fi dat sâmbătă, de la orele 15:30, când elevi de la Liceul „Hercules”, dar și din alte licee județene, profesori și turiști vor participa în sala de conferințe a hotelului Diana la o prezentare și dezbatere pe teme de astrofizică și astronomie la Băile Herculane. „Cătălin Beldea și Marc Ulieru, autorii experimentului ECLIPSER I, vor povesti aventura lansării unui balon din nord-estul Australiei, la o altitudine de 25 de kilometri, pentru realizarea unor fotografii ale eclipsei totale de Soare din 14 noiembrie 2012. Cătălin Beldea, astronomul echipei revistei „Știință și Tehnică” ,va prezenta o serie de astrofotografii, printre care și cea realizată în cadrul expediției «Eclipsa de la miezul nopții, eclipsă în Laponia»”, se precizează într-un comunicat de presă primit în redacție.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Tot hotelul Diana este cel care va găzdui și cea mai spectaculoasă parte din cadrul acestui eveniment, momentul în care, începând cu ora 18:30, cu ajutorul unor aparate profesionale, vor fi analizate întâi Soarele, petele solare și fotosfera, iar apoi, la lăsarea serii, planeta Saturn, cu inelele și sateliții săi.

Foto: femeiastie.ro

untitled design set 970x90 px