Se caută parteneri privaţi pentru modernizarea cădiţelor de la „7 Izvoare”!

Staţiunea de pe Valea Cernei le pregăteşte turiştilor o nouă înfrumuseţare. Este vorba de modernizarea cădiţelor cu apă termală. Momentan, se caută parteneri.

Având licenţa de explorare, singurul izvor pe care îl deţine Consiliul Local Băile Herculane va trece anul acesta în licenţa de exploatare. Pentru că foarte multă lume profită de ele, administraţia locală din Băile Herculane a hotărât să schimbe aspectul cădiţelor cu apă termală din zona „7 Izvoare”. Atât turiştii, cât şi cetăţenii au sesizat o serie de probleme în zona cădiţelor.

Administraţia locală susţine că foarte greu s-a ajuns la o înţelegere în acest caz: „Nu s-a putut face un parteneriat cu o firmă private, pentru că nu deţinea banii necesari pentru amenajarea adecvată a zonei. Terenul a aparţinut cândva Consiliului Local Mehadia, dar a fost administrat de Primăria Băile Herculane”, explică edilul-şef Nicuşor Vasilescu.

expresb 1000x100

Potrivit acestuia, lucrurile sunt acum lămurite şi se pot demara procedurile pentru identificarea unui partener privat care să amenajeze zona cădiţelor de pe Valea Cernei.