Elevii și studenții care nu au domiciliul în Caransebeș pot circula gratuit cu mijloacele de transport în comun

Elevii care învață în municipiul Caransebeș, dar nu locuiesc aici, pot totuși beneficia de gratuitate la transportul public în comun. Hotărârea a fost luată de către aleșii locali în urma aprobării modificărilor survenite la regulamentul privind regimul transportului public în comun de călători.

Cu această ocazie, cele două microbuze achiziționate recent s-au inclus în lista mijloacelor de transport ale Societății Transal Urbis, pentru care s-au obținut licențele de transport. Tot în regulament se specifică, la articolul 2, că acele categorii de persoane care beneficiază de facilități la transportul public local vor avea obligatoriu domiciliul sau reședința în Caransebeș, mai puțin elevii și studenții care studiază în municipiu. În Caransebeș sunt înscrise câteva sute de persoane din zonele arondate orașului, atât la licee, cât și la Facultatea de Teologie sau cele două postliceale sanitare.

„Vrem să modificăm unele rute de transport în viitorul apropiat pentru a include ca și stație de autobuz Aeroportul Caransebeș, având în vedere că recent s-a înființat acest liceu tehnologic privat Max Ausnit, astfel că ar fi util un microbuz în zonă pentru transportul elevilor”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.