Au dus dansul românesc în Spania!

po 1000x100px (4)

O delegație a Școlii Gimnaziale Nr. 2 din Reșița, formată din nouă elevi coordonați de trei cadre didactice, a dus dansul românesc în Spania prin proiectul multilateral Comenius „Shall we dance?”.

Proiectul face parte din programul „Învățarea pe tot parcursul vieții” și s-a desfășurat în localitatea Viveiro din Spania. Activitățile cuprinse pe agenda proiectului au presupus o serie de excursii tematice, vizite la expoziții și obiective turistice, dar mai ales participarea la ateliere de dans internațional și specific țărilor participante, printre care și România.

Elevii au trăit prin intermediul acestui proiect o oportunitate unică, aducând acasă un bagaj plin de amintiri frumoase.

Am învăţat lucruri noi pe care le adaug experienţei mele în dans. Am fost foarte plăcut impresionată de calitatea activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului şi mai cu seamă a atelierelor de dans. Am rămas cu amintirea unor peisaje foarte frumoase de la ţărmul Mării Cantabrice şi ale Oceanului Atlantic, a unor oameni buni şi ospitalieri aşa cum au fost gazdele noastre din Spania”, a explicat Anca Petrica, una dintre elevele de clasa a VII-a care a făcut parte din delegația Școlii Nr. 2, participantă la proiect.

În pași de dans, elevi din patru școli atât din Spania, Polonia, Franța, cât și din România, prin intermediul elevilor reșițeni, au creat între ei o punte de legătură și o prietenie care va dăinui dincolo de granițe.