La pas în Marea Hoinăreală!

Pentru că este vremea plimbărilor de primăvară, acum când natura prinde viață, GEC Nera dă startul programului de voluntariat „Marea Hoinăreală”, ce presupune drumeții pentru monitorizarea mediului înconjurător din parcurile naționale cărășene.

Aproape 40 de elevi ai Liceul Tehnologic Clisura Dunării Moldova Nouă, Liceul Tehnologic Mihai Novac Oraviţa şi Liceul Mathias Hammer Anina au absolvit cursul de agent ecologic voluntar inițiat de GEC Nera, așadar sunt gata să plece pe teren, în deplasările organizate de ONG. În urma finalizării proiectului, președintele GEC Nera, Cornel Popovici Sturza, a fost foarte bucuros pentru faptul că peste 90 la sută din voluntarii care au contract cu GEC Nera sunt acum absolvenți ai cursului. De asemenea, Cornel Popovici Sturza apreciază activitatea foștilor voluntari care au hotărât să își facă datoria de a proteja mediul înconjurător chiar și în noua locație unde se află.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână, în 26 și 27 martie, agenții ecologici voluntari împreună cu tinerii profesori vor pleca pe traseu, în vizită prin parcurile naţionale şi naturale Cheile Nerei – Beuşniţa, Semenic –Cheile Caraşului, Porţile de Fier, Vršačke Planine (Munţii Vârşeţului) şi Deliblatska Peščara (Nisipurile Deliblato) din sudul Banatului Istoric, situate pe teritoriul României şi al Serbiei.  „Programul de voluntariat mai include şi campanii de informare şi sensibilizare a populaţiei locale şi a grupurilor de turişti privind nevoia respectării regimului de protecţie şi conservare a acestor zone, precum şi igienizări, acolo unde este cazul, a zonelor de protecţie integrală şi a zonelor stricte de protecţie incluse în aceste parcuri”, explică Doina Mărgineanu, consilier pentru relații publice GEC Nera.

Finanțarea pentru Marea Hoinăreală 2013 a fost obținută, în mare parte, din donații colectate în cadrul campaniei „2 la sută pentru protejarea lumii mirifice din sudul Banatului”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/