Liceul „Mircea Eliade” își extinde spațiile verzi

Proiectul de reabilitare a spațiilor verzi din jurul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” a ajuns la a treia etapă. După ce grădina liceului a fost înfrumusețată cu fântână arteziană și băncuțe, urmează alte spații de betoane să înverzească sub mâinile dibace ale elevilor, profesorilor și chiar ale părinților.

Urmează o perioadă de muncă fizică pentru cei 400 de elevi ai Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, ținând cont de faptul că etapa a treia a proiectului EliadGreen a fost demarată la începutul lunii aprilie. Până în 5 iunie, elevii, cadrele didactice și câțiva părinți vor amenaja parcul școlar din incinta liceului. Acum urmează să fie adăugate alte băncuțe, flori și pomi în peisajul verde al școlii. „La nivel național au fost finanțate doar 27 de proiecte din cele peste 80 propuse. Mă bucur că ne aflăm printre proiectele aprobate pentru a treia oară. Acum urmează să achiziționăm 116 arbori și arbuști, băncuțe din lemn și pergole”, a precizat managerul proiectului, profesorul Corina Chiseliță.

DSC_0642elevi eliade

Ideea proiectului a fost subliniată de directorul liceului, Nicolae Magiar:„Sperăm ca acest proiect să continue cu același interes. Școala noastră a fost dispusă pentru acest gen de proiect pentru a ne înfrumuseța și a crea un mediu mai plăcut pentru voi, elevii”, a explicat directorul Liceului Teoretic „Mircea Eliade”. Pe această linie a mers și fostul profesor al școlii, deputatul Ioan Benga, prezent la lansarea celei de-a treia etape din proiect. „Liceul  «Mircea Eliade» trebuie să se dezvolte atât pe partea intelectuală, ca viitor colegiu național, cât și pe această parte. EliadGreen 3 este un vis frumos pe care noi trebuie să îl continuăm. Chiar dacă pare greu de plantat flori și săpat grădina, este un efort colectiv ce impresionează”, a precizat Ioan Benga.

mircea eliade magiar

Întregul proiect a fost realizat de Asociația Euroland Banat, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Mircea Eliade” și cu Primăria Municipiului Reșița și este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România prin programul „Spații Verzi”, ediția 2013. Din partea Primăriei Reșița, viceprimarul Ion Crina I-a felicitat pe toți cei implicați în proiect și în special cadrele didactice pentru rolul educativ pe care îl îndeplinesc prin finalizarea acestui proiect.