Manifestarea devenită tradițională – „Luna pădurii” – este în plină desfășurare la nivelul Direcției Silvice Caraș-Severin. Angajații Direcției continuă lucrările cuprinse în programul de regenerare a pădurilor.
Trebuie spus că anul acesta Direcția și-a propus să efectueze acțiuni de specialitate pe o suprafață de 758 de hectare, din care regenerări naturale – 622 de hectare și regenerări artificiale – 136 de hectare.
Potrivit comunicatului conducerii Direcției Silvice Caraș-Severin, un loc aparte îl reprezintă colaborarea cu școlile din județ, prin implicarea copiilor în astfel de acțiuni de conștientizare a păstrării unui mediu natural sănătos.
La începutul săptămânii, luni, 30 martie, elevii clasei a III-a a Școlii Gimnaziale nr. 7 Reșița, au dat o mână de ajutor angajaților Ocolului Silvic Bocșa Română. Cu acest prilej a avut loc o dezbatere interactivă privind rolul pe care pădurea îl are în viața noastră. Au fost prezentate o serie de materiale și obiecte de folosință uzuală, iar copiii au trebuit să le recunoască, dar și să precizeze din ce materiale erau confecționate și au fost plantați un număr de 200 de puieți în locul cunoscut sub numele de Valea Groza.
„În fiecare an, în perioada 15 martie-15 aprilie, la nivel de țară se desfășoară tradiționala acțiune «Luna pădurii». Pentru noi, silvicultorii cărășeni, este o perioada de implicare efectivă în procesul de regenerare, în care se execută lucrări de împăduriri. La Ocolul Silvic Bocșa Română am avut ca oaspeți-voluntari elevii din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 7 Reșița, care și-au adus aportul prin activități de plantare a puieților din specia frasin.”, ne-a mărturisit șeful de Ocol, ing. Elena Meteleaucă.
Alte două acțiuni de acest gen vor avea loc astăzi.