Elevii din Clisura Dunării pot câștiga un laborator de informatică!

po 1000x100px (3)

Deja celebra competiție „Let’s Do It, Danube!” adresată elevilor din județele străbătute de Dunăre a ajuns anul acesta la ediția cu numărul trei. Are loc în perioada 5 februarie – 25 iunie 2016, iar școlile pot solicita înscrierea în proiect, însă nu pentru mult timp, așa că … mare atenție!

Adresa la care unitățile de învățământ se pot înscrie este: danube@letsdoitromania.ro până la data de 2 februarie 2016. Înscrierea în concurs se realizează printr-un formular standard pe care îl va primi fiecare unitate de învățământ.

Activitățile „Let’s Do It, Danube!” sunt organizate pe cicluri de învățământ și totul este extrem de bine organizat. Spre exemplu, pentru ciclul primar, organizatorii propun ateliere de reciclare creativă și un concurs de colectare selectivă. Pentru elevii mai mari, dar și pentru liceeni, activitățile sunt similare și presupun sesiuni de educație ecologică. De asemenea, nelipsit va fi și proiectul „O comunitate sustenabilă”, adresat elevilor care au acumulat de-a lungul edițiilor anterioare o bază teoretică.  Echipe de 3 elevi vor identifica problemele de mediu din comunitate, propunând și soluții sustenabile pentru rezolvarea acestora. La nivelul fiecărei clase vor fi alese maximum trei proiecte/lucrări, iar selecția acestora se va face de către profesorul coordonator. Jurizarea finală se va realiza de către membrii echipei „Let’s Do It, Romania!” împreună cu partenerii proiectului, iar cele mai bune lucrări vor participa la o dezbatere organizată la nivel județean cu sprijinul autorităților publice locale.

Elevii vor avea parte și de o tabăra tematică, dedicată celor mai implicați dintre ei, din fiecare județ. Cu ocazia Zilei Copilului vor fi organizate ateliere de reciclare creativă și activități interactive desfașurate în spații special amenajate în incinta parcărilor Kaufland. Școlile participante vor fi selectate în funcție de implicarea lor în proiect, în limita locurilor disponibile. Detaliile vor fi furnizate în apropierea evenimentului.

De asemenea, în cadrul „Let’s Do It, Danube!” va fi organizată și o acțiune de curățare a malurilor Dunării, pe 25 iunie 2016,  în apropierea Zilei Internaționale a fluviului, la care vor fi invitate să participe toate unitățile de învățământ.

Premiile oferite sunt substanțiale, iar cel mai mare constă anul acesta în dotarea unui laborator de informatică cu 25-30 de calculatoare, plus mobilierul adecvat. Premiile al II-lea, al III-lea și cele 3 premii speciale vor fi reprezentate de echipamente electronice în funcție de necesitățile instituțiilor de învățământ câștigătoare (laptopuri, proiectoare, table interactive, multifuncționale). De asemenea, va exista și o categorie dedicată unităților de învățământ în funcție de ciclul de proveniență, cu premii adecvate, în valoare totală de 3.000 euro/ciclu de învățământ. Cele mai implicate cadre didactice vor fi, de asemenea, premiate. Jurizarea participanților se va realiza pe fiecare etapă, iar însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate școli la nivel national.

„Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa „Let`s Do It, Romania!” și va avea loc în toate județele dunărene (Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța). Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.