Elevii din Clisura Dunării dau frâu liber imaginației

painting
mbmr 1000x100

Casa de Cultură Moldova Nouă lansează o nouă ediție a Concursului de arte plastice „Liber imaginației!”, cea cu numărul șase.

Concursul de pictură, desen și grafică se adresează tuturor elevilor din școlile și liceele din Clisura Dunării. Pentru ediția din acest an, organizatorii au gândit ca lucrările/creațiile artistice ale participanților să fie inspirate din operele literare românești.

„Ilustrația aleasă pentru afișul actual este inspirată din «Luceafărul» de Mihai Eminescu. Literatură română este bogată în multe exemple care credem că ar oferi suficiente motive de interpretare, care ar provoca întreaga creativitate și, totodată, ne-ar ajuta să ne bucurăm în final de diversitate. Așadar, vă invităm să alegeți o operă și să surprindeți felul în care o vedeți într-o pictură, într-un desen sau într-o lucrare grafică”, precizează reprezentanții Casei de Cultură Moldova Nouă.

Elevii care doresc să participe în cadrul acestui concurs se pot înscrie gratuit, cu maximum trei lucrări, pe suport de hârtie, respectând formatul clasic A3 sau A4, la următoarele categorii de vârstă: 6-10 ani (clasele 0-IV), 11 – 14 ani (clasele V-VIII) și 15-18 ani (clasele IX – XII).

Muzeul TM

Lucrările sunt așteptate la Casa de Cultură din Moldova Nouă (Str. 1 Decembrie 1918, nr. 2), până cel târziu în data de 29 mai, însoțite pe verso de numele și prenumele participantului, vârsta, clasa, unitatea de învățământ și profesorul coordonator (dacă este cazul), dar obligatoriu titlul și autorul care au inspirat creația.

Câștigătorii vor fi anunțați în 3 iunie, iar ulterior, pe 6 iunie, organizatorii vor prezenta toate lucrările înscrise în concurs, în cadrul unei expoziții care va fi vernisată în prezența autorilor la Casa de Cultură din Moldova Nouă. Organizatorii mai menționează că cele mai bune lucrări vor fi recompensate cu medalii. Evenimentul este susținut de Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă.

afist concurs elevi

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/